Jelena Sekelj osvojila srebro na Istratreku

Ni treća utrka u sklopu Treking lige – Compressport Istratrek 2016, održana u subotu 26. ožujka, nije prošla bez medalje za klub SRD 315 Sjeverozapad. Jelena Sekelj osvojila je drugo mjesto, a povratak među najbolje najavio je i Marko Leljak s odličnim četvrtim mjestom.

O ljepotama Istre mnogo se zna, posebno o njezinom obalnom pojasu. S druge strane, njezin središnji dio pun je brdovitih, ali malo znanih mjesta. Organizatori natjecanja Istratrek svake se godine pobrinu ovu utrku organizirati na novom mjestu, pružajući tako priliku trekerima da upoznaju sve skrivene ljepote središnje Istre.

Ovogodišnji Istratrek imao je start i cilj u Gračišću, starom gradiću koji se uzdiže nad brdovitim pejsažom središnje Istre.

Ovogodišnja se utrka odvijala u tri kategorije: Ultra (oko 40 kilometara), Challenger (25 kilometara) i Light (oko 12 kilometara).

Četiri člana SRD 315 Sjeverozapad nastupili su u kategoriji Challenger.

Jelena Sekelj osigurala je drugo mjesto u kategoriji Challenger sa vremenom 2:42:47.

U jakoj muškoj konkurenciji Marko Leljak je bio odličan četvrti sa vremenom 2:15:40.

Odličan povratak na utrke svojim nastupom na Istratreku najavila je i Ana Hrešč, koja je, nakon dulje pauze i bez treninga, ciljem prošla sa vremenom 3:25:58 i dvadeseta u poretku žena.

Od članova SRD 315 Sjeverozapad nastupio je i Vanja Šomođi koji je utrku završio sa vremenom 3:25:59.

Challenger utrka bila je brza, a prolazilo se kroz sela, šume, polja, downhill staze. Trčalo se uz potoke, penjalo na brežuljke, prolazilo pitoresknim gradićima Pićan i Gračišće.

Standardno odlična organizacija Istratreka i ove je godine privukla preko 400 natjecatelja iz čak šest država. Osim članova SDR 315 Sjeverozapad na Istratreku su nastupili i Igor Varga, Igor Golec, Denis Vujaklija i Damir Habijan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije