Jertec odveo Varaždin do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone

NK Varaždin je u sklopu 19. kola 3. HNL – Istok dočekao kod kuće Marsoniju i uspio ostvariti prvu proljetnu pobjedu i nova tri boda. Utakmica je završila 2:1 za Varaždin, a heroj susreta bio je povratnik u redove Varaždina, Dario Jertec, koji je postigao oba pogotka za domaćine.

Mreže nisu dugo mirovale na utakmici. Nakon što su gosti isprobali svoj udarac, na red je stigao Jertec koji je u 9. minuti uputio snažan udarac prema golu gostiju, a lopta je završila u golu za 1:0 i vodstvo Varaždina. Imali su gosti iz Slavonskog Broda i svoju priliku za izjednačenje, ali stativa se ispriječila lopti koju je uputio Krešimir Jelić.

Jertec je imao prilike matirati još jednom vratara Marsonije, ali je njegova namjera pročitana i lopta je završila u rukama Memovića.

Možda bi gosti uspjeli i izjednačiti do kraja prvog dijela da u 41. minuti teren zbog zarađenog drugog kartona nije morao napustiti Balentović, koji je oba žuta zaradio na temelju oštrih startova na igrače Varaždina. Na poluvrijeme se tako otišlo s prednošću Varaždina, a domaći su s igračem više u nastavku dobili i dodatan vjetar u leđa.

U nastavku su s igračem više Varaždinci vidjeli priliku za povećanjem prednosti, a upravo to je iskoristio ponovo kapetan Jertec, koji je u 66. minuti zabio za 2:0 nakon odličnog solo prodora. Gosti su smanjili prednost na 2:1 u 71. minuti, kada je dobro reagirao Trepšić i postavio konačan rezultat utakmice.

Bila je ovo prva pobjeda Varaždina u nastavku sezone, nakon koje se i dalje nalaze na 14. mjestu lige i samo jednim bodom ispred Koprivnice, a novu priliku za pobjedu i tri boda tražit će sljedećeg vikenda, kada odlaže u goste trenutno devetoplasiranom Višnjevcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije