Aura Cup: Vindijke odlične na prvom nastupu u novoj sezoni

Nakon zimske stanke i uvježbavanja novih vježbi, započela je nova natjecateljska sezona za ritmičarke Vindije.

Prva je na natjecanju sudjelovala mlada seniorka Rea Strnad koja je sudjelovala na izuzetno jakom Alina Cup-u u Moskvi, međunarodnom turniru u sklopu Gazpromovog Grand Prix natjecanja. Oba natjecanja odvijaju se paralelno, a obzirom na predstojeće Europsko prvenstvo na kojem će uz 16 najboljih seniorki s prošlog Europskog prvenstva na stupiti i juniorke.

Natjecanje je okupilo velik broj ponajboljih svjetskih juniorki i seniorki. Rei Strnad je to bio prvi nastup u seniorskoj kategoriji, nastupila je solidno bez večih grešaka sa sva 4 rekvizita, no još uvijek se ne može nositi s iskusnijim seniorkama. Plasirala se na 19. mjesto.

Natjecateljska sezona i za većinu ostalih Vindijki počela je nastupom na Aura Cup 2016 u organizaciji GK Aura Zagreb održanom u SC Lučko. Iako se radilo o prvom izdanju ovog međunarodnog turnira, organizator je okupio čak 139 natjecateljki iz 27 klubova iz 12 zemalja.

Zahvaljujući raspisanim novčanim nagradama, najbrojnija je bila konkurencija seniorki i juniorki u A programu. Vindiju su u seniorskoj kategoriji predstavljale Elena Milenković koja je osvojila 6. mjesto u višeboju iza ruske i bugarskih reprezentativki, najbolja 3. bila je s čunjevima, a Vindijina druga seniorka Rea Strnad osvojila je 19. mjesto u višeboju.

U kategoriji juniorki nastupila je Ema Kovačić i osvojila 8. mjesto u višeboju. U kategoriji 2006. godišta – A programa nastupila je Lara Domislović i osvojila 5. mjesto u višeboju.

U B programu za Vindiju nastupale su: u kategoriji kadetkinja Leona Pretković koja je osvojila 5. mjesto u višeboju, no pojedinačno po rekvizitima osvojila je dva 2. mjesta, s obručem i vijačom. U kategoriji 2006. godišta B programa Elena Košćak osvojila je 1. mjesto. U kategoriji 2007. godišta, Rea Belić-Šebečić koja je osvojila 5. mjesto. U najmlađoj kategoriji djevojčica rođenih 2009. godišta, 1. mjesto osvojila je Paulina Tomašković.

Sljedeći vikend Vindijke će imati i svoje prve reprezentativne nastupe na renomiranom 29. MTM u Ljubljani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije