Studentica MEV-a Tanja Perec plasirala se na Olimpijske igre u Rio

>> Studentica MEV-a Tanja Perec plasirala se na Olimpijske igre u Rio

Svaki sportaš koji se aktivno bavi određenim sportom vjerujem da to radi prvenstveno radi sebe i svoje ljubavi prema tome sportu, ali najveći uspjeh i san svakog tog sportaša definitivno je plasman na Olimpijske igre. Upravo je to uspjelo Tanji Perec iz Varaždina, inače studentici Međimurskog veleučilišta, koja se bavi streljaštvom te se plasirala na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Meni se moj san ostvario i na taj uspjeh izuzetno sam ponosna. Svoj put prema Olimpijskim igrama započela sam s deset godina kada sam se prvi puta okušala u streljaštvu. Glavni krivac odabira upravo tog sporta je moja majka koja se streljaštvom bavila sve do moje 15. godine. Od samog početka i tijekom dokazivanja u ovom sportu, pokazala sam talenat vrijedan ulaganja. S 13 godina sam prvi puta nastupila za hrvatsku juniorsku streljačku reprezentaciju, što znači da sam danas ponosna članica hrvatske streljačke reprezentacije već punih 11 godina – kaže Tanja.

Neki od njezinih najvećih uspjeha su: osvajanje juniorskog prvenstva Europe 2011. u talijanskoj Brescii, 2012. godine osvajanje srebrne medalje na prvenstvu Europe u talijanskoj Bologni u gađanju malim kalibrom, 6. mjesto na prvim OI mladih u Singapuru 2010., a sada i plasman na OI u Rio de Janeiru.

– Nije mi bilo lako, jer mi je odlazak u London promakao čak tri puta za samo 0,1, a na taj način povećao se pritisak da se ne bi ponovila ista situacija i s ovim OI. Međutim, trud, rad, treninzi i odricanja, recept su za uspjeh. Prije samog meča osjećala sam se odlično, vjerovala sam u samu sebe i odlučila sam da se neću predati do samog kraja.

Danas kada je ta borba iza mene, ni sama ne mogu vjerovati da sam se uspjela izboriti sama sa sobom i negativne misli izbaciti iz glave, ali uspjela sam. Sretna sam i ponosna što sam studentica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu koje je imalo razumjevanja za moju sportsku karijeru i moj trud tjekom studiranja da sutra imam profesionalnu karijeru menadžera u sportu i turizmu. Pa za kraj jedino što mogu reći je: Idem u Riooo!!! 🙂 – kaže.

– Studenti i zaposlenici MEV-a ponosni su što imaju uspješne studente sportaše, a Tanja Perec je jedna od njih koja je svojim radom potvrdila da sportska karijera može ići paralelno sa studiranjem za buduću profesionalnu karijeru. Međimursko veleučilište u Čakovcu bilo je podrška u dosadašnjoj sportskoj karijeri, a bit će podrška našoj studentici-sportašici Tanji Perec na nadolazećim Olimpijskim igrama i njenoj daljnjoj sportskoj karijeri. Sretno u Rioo Tanja! – poručili su iz MEV-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije