Schiedel Medina Škrinja preko Instruktora do naslova na Zimskom prvenstvu

>> Schiedel Medina Škrinja preko Instruktora do naslova na Zimskom prvenstvu
>> Schiedel Medina Škrinja preko Instruktora do naslova na Zimskom prvenstvu

Najstarije sportsko natjecanje u gradu Varaždinu, Zimsko prvenstvo u košarci, okončano je u nedjelju u dvorani Graberje, pobjedom ekipe Schiedel Medina Škrinja nad Instruktorima u finalu, dok je treće mjesto osvojila ekipa veterana Grafičara, pobijedivši veterane Varaždina 45+, a bilo je to jedno lijepo nedjeljno košarkaško druženje u ugodno popunjenoj dvorani Graberje.

Nakon tri godine ‘pauze’, ove godine se konačno održalo Zimsko prvenstvo grada Varaždina Memorijal Zdravko Kranjec, a na njemu je nastupilo osam ekipa. Tablica je nakon sedam redovnih kola izgledala ovako: Schiedel Medina Škrinja (6-1), Instruktori (6-1), Grafičar (5-2), Veterani Varaždin 45+ (4-3), Petar Zrinski veterani (3-4), Vindija (2-5), Stoperi (2-5), Giant pandas (0-7).

U utakmici za treće mjesto ekipa Grafičara slavila je uvjerljivo protiv Veterana Varaždina, koji su se vrlo dobro držali na ovom prvenstvu. Ludbrežani su na kraju slavili 91:74, a pehar je na kraju završio u rukama Besera (braće Siniše i Dalibora), Križanića, Jerbića, Vrabeca, Pappa, Dijanošića, Kolaka, Mudrog, Jalševca i ekipe. Radi se o nekad sjajnim košarkašima, koji su pokazali da još uvijek mogu potegnuti, praćeni i mlađom ekipom Siladić, Puštek, Stručić.

Jedan od onih koji je najsretniji podignuo pehar za 3. mjesto bio je Neven Jerbić, osvajač i nekoliko naslova Zimskog prvenstva. Popularni Jerba je inače Varaždinac, iz Brixtona, koji već gotovo 20 godina živi u Lubregu. Počeo je transferom iz Gallera u Grafičar, kao velika zvijezda prelaznog roka, u vrijeme kada je Zdravko Kranjec bio trener Grafičara. Danas je Jerba naš kolega novinar, urednik Radio Ludbrega, i veliki košarkaški zanesenjak.

– Lijepo je u mojim godinama biti treći u konkurenciji osam ekipa. Većina nas koji smo u tim godinama prošli smo bolesti, operacije manje ili veće, različite životne situacije, no nedamo se. Mogu reći da nam košarka znači jednako kao i prije dvadeset godina, kad smo bili u najboljim igračkim danima. Veterani “Grafičara” odličan su primjer sjajnog druženja, zezancije, a vjerujem da još uvijek možemo pokazati mlađima kako se voli košarka – ističe Jerbić.

A finale je donijelo sraz dvaju najboljih ekipa prvenstva, Schiedel Medine Škrinje i Instruktora, gdje su svaki imali po jedan poraz, Schiedlovci neočekivani protiv međimurskih veterana, ekipe Stoperi, dok su Instruktori u ligaškom dijelu poraženi upravo od Schiedel Medine Škrinje, i to odmah u prvom kolu, s uvjerljivih 106:62.

No obje ekipe su potpuno zasluženo stigle do finala, u kojem su Instruktori nastupili bez nekoliko vrlo važnih igrača (Zajec, Grđan), dok je “rooster” Schiedel Medine Škrinje bio pun, čak možda i “prepun”. Izračunali su dečki i svoju ukupnu težinu, 1,22 tone. Bila je to velika prednost pred Instruktorima, koji su solidno otvorili tekmu, držali se dobro prvu i dio druge četvrtine, no u nastavku više nisu mogli pratiti iskusniju i bolju ekipu Schiedel Medine Škrinje.

U finalu je najefikasniji bio Dino Benko s 22 koša, slijedili su ga Škerbić sa 17 koševa, Klaneček s 13, dok je solidnu rolu odradio i rukometaš Petar “Rookie” Rodik, koji je za 10-ak minuta ubacio 10 poena. Konačan rezultat glasio je 95:71 za Schiedel Medinu Škrinju i veliko slavlje moglo je započeti.

Ukupno je ovo treći trofej za ekipu Schiedela, koja je ove godine prvi puta imala i sponzorski dodatak Medina Škrinja.

– Odlično je da se opet igra Zimsko prvenstvo, nakon par godina pauze, a za iduću godinu ne moramo štampati nove majice, imamo stare s natpisom ‘Branim naslov’, od posljednjeg nastupa. Bilo je lijepo nastupati na Zimskom prvenstvu, vidjeti poznata lica, stare košarkaške prijatelje, i sretan sam da smo u jakoj konkurenciji mi ipak osvojili prvo mjesto – istaknuo je Damir Matijević.

Ovaj uspjeh ostvarili su sljedeći igrači: Benko, Škerbić, Klaneček, Rodik, Notezberg, Matijević, Pintarić (kapetan), Tkalec, Vlahek, Marić, Gorički te ključna karika, trener-igrač Saša Repalust. MVP je ove sezone bio Nenad Klaneček, dok je prvi strijelac bio Dino Benko.

Vrijedi napomenuti da je ovo kostur ekipe koja nastupa zajedno od 2000. godine. Prvo kao Capella, pa kao Ruža te potom kao Kiwi, sve po kultnim varaždinskim kafićima. Posljednjih godina kreće priča pod nazivom Schiedel, ove godine Schiedel Medina Škrinja.

– Poznamo se jako dugo, igramo ova zimske prvenstva već više od 15 godina i poseban su gušt. Nije se ponekad bilo lagano dignuti u nedjelju ujutro, ali znamo da nas čeka dobra zabava, zajedničko druženje – zaključio je Matijević.

A zabava u nedjelju bila je ovaj put kratka, proslava naslova uz poseban program zakazana je iduće subote u Medinoj Škrinji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije