Dabrovi s ‘pola snage’ razbili nemoćni Buzet za devetu pobjedu u nizu

Rukometaši Varaždina su danas, 5. ožujka, nadmoćno stigli do pobjede protiv momčadi Buzeta, koja je gostovala u Areni Varaždin u sklopu 22. kola Premijer lige, a do pobjede su Varaždinci došli rezultatom 34:24.

Prvi napad na utakmici pripao je gostima iz Buzeta, ali nisu ga uspjeli realizirati, a domaći golman Špikić je već na početku utakmice upisao jednu obranu. Uzvratili su Varaždinci odmah u sljedećem napadu, kad je Huđ pogodio za 1:0. Uspio je i upisati prvu obranu i Pobrić nakon polukontre Varaždinaca, a odmah nakon toga, pogodio je Šverko prvi gol za goste. U prvih pet minuta istaknuo se Vedran Huđ zabivši tri gola zaredom i tako održao Dabrove u vodstvu.

U devetoj minuti utakmice, došlo je do prvog isključenja, a na dvije minute s parketa morao je otići Vučko i tako omogućio Buzetu da uhvati priključak, što gosti nisu uspjeli do kraja iskoristiti zahvaljujući dugim napadima Dabrova. Uslijedilo je odmah i drugo isključenje, kada je Huđ morao van igrališta, a dosuđeni sedmerac brani odlični Špikić, kojemu je to bila četvrta obrana na utakmici.

U 23. minuti susreta, Buzet je došao na samo jedan pogodak zaostatka, a trener Dabrova Vladimir Vujović je osjetio kako je vrijeme za prvi predah na utakmici kako bi prenio svoje zamisli igračima.

Očito da njegove riječi nisu previše pomogle, jer momčad je unatoč postignutom pogotku u nastavku odigrala loše, isključen je Vidaček, a gosti su prijetili s izjednačenjem pet minuta prije kraja prvog dijela utakmice. Upravo iz tog razloga je trener Sirotić pozvao svoje igrače na minutu predaha. Gosti nisu uspjeli iskoristiti priliku za izjednačenje jer se na vratima ispriječio Špikić, a Huđ je odman u sljedećem napadu povisio prednost na dva gola razlike. Gostima je očito Ahilova peta bio Špikić na golu, koji im je zadao prave muke s 10 obrana u prvom dijelu utakmice, a završio je pri rezultatu 13:10 za Dabrove.

U nastavak utakmice je bolje krenuo domaćin, a to je pokazao i Kevin Lind postignuvši prvi dosuđeni sedmerac na utakmici za Dabrove i time povećao prednost svoje momčadi na 17:13 u 38. minuti susreta. Nakon velike borbe Šipića i Fistonića na crti, dosuđeno je isključenje za gostujućeg igrača, a Levak u nastavku napada povećava prednost Dabrova. Da bi stvar bila još gora za goste iz Buzeta, minutu kasnije im je isključen i Savić, nakon čega domaćini iskorištavaju brojčanu premoć na terenu i zabijaju još jedan gol u mrežu gostiju za vodstvo 21:15.

Deset minuta prije kraja utakmice, gosti iz Buzeta su bili na koljenima, a u tim trenucima gubili su s devet pogodaka razlike pri rezultatu 27:18. Polukontre Varaždinaca bile su prevelik misterij za igrače Buzeta, koji su samo očima mogli promatrati kako lopta leti pored njih. Ovo je također bila odlična prilika da Vladimir Vujović odmori neke igrače i da priliku dobiju igrači iz drugog plana, koji su u potpunosti opravdali povjerenje trenera. Osam minuta prije kraja utakmice, u trenucima kad je Varaždin imao 10 pogodaka predosti, bilo je jasno kako se igrači Marija Sirotića vraćaju kući bez bodova. Utakmica je završila s istom prednošću, odnosno pri rezultatu 34:24 za Dabrove.

– Teško se maksimalno koncentrirati na ekipu koja se već pomirila s odlaskom u niži rang natjecanja. Vidi se da nismo igrali u punom sastavu, ali konačno smo na pragu zadovoljstva i dečki su odradili sve što se očekivalo. Očekivao sam da će obrana biti jača u prvom dijelu, ali napravili smo nekoliko grešaka. U Poreč idemo po pobjedu i uvjeren sam da ćemo ju ostvariti – komentirao je Vladimir Vujović nakon utakmice.

Stadion: Arena Varaždin
Gledatelja: 200

GRK Varaždin 1930: Špikić, Šipić, Vućko, Zobec, Novak, Horvat, Vincek, Vidaček, Črnila, Tokić, Huđ, Lind, Hirš, Levak, Hutinec, Marčec

Trener: Vladimir Vujović

RK Buzet: Pobrić, Šverko, Fistonić, Prelac, Zonta, Prodan, Savić, Šćulac, Filipović, Jović, Kisiček, Krbavčić

Trener: Mario Sirotić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije