Istok Rodeš nakon bronce: Znao sam da mogu dosta napraviti u kombinaciji

Istok Rodeš je jučer, 1. ožujka, napravio odličan rezultat za muško skijanje u juniorskoj kategoriji osvojivši brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu za juniore u ruskom Sočiju. Iako je nakon prve vožnje u alpskoj kombinaciji zauzeo odlično 14. vrijeme, svoj nastup je dodatno poboljšao u drugoj, slalomskoj vožnji te došao do brončanog odličja.

– Jako sam sretan i zadovoljan rezultatom, znao sam da bih dosta mogao napraviti u kombinaciji. Prva vožnja superveleslaloma je bila malo ispod očekivanja, bio je velik zaostatak, ali sam znao da ništa nije gotovo i da pravom slalomskom vožnjom u drugom laufu mogu otići naprijed. U drugom laufu sam to i napravio, odskijao sam dobar slalom, pomoglo mi je to da je staza bila malo selektivna, malo sam imao sreće i nadam se da mogu nastaviti ovakvo skijanje na slalomskoj utrci i napraviti još jedan vrhunski rezultat – rekao je Istok Rodeš nakon utrke.

Koliko je teška slalomska vožnja bila, pokazuje podatak da su samo 23 skijaša završila utrku.

Pred Istokom je danas dan odmora, dok će svoje nastupe na Svjetskom prvenstvu nastaviti 3. i 4. ožujka, kada su na rasporedu utrke veleslaloma i slaloma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije