Istok Rodeš sjajan brončani u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu!

Istok Rodeš se na Svjetskom prvenstvu za juniore okitio broncom u alpskoj kombinaciji nakon odlične druge, slalomske vožnje u ruskom Sočiju. Istok Rodeš osvojio prvu medalju za hrvatsko muško skijanje na juniorskim SP!

U prvoj, superveleslalomskoj vožnji, zauzeo je 14. mjesto prije druge, slalomske, s kašnjenjem zavodećim nakon prve utrke, Talijanom Sandrom Simonetom s 1,97 sekundi.

U slalomskoj utrci je uspio nadoknaditi zaostatak i nakon druge vožnje zauzeo prvo mjesto.

Međutim, do kraja slalomske vožnje, sa 39 stotinki prednosti bolji je od Istoka bio Norvežanin Marcus Monsen. Zatim je nastupio Štefan Hadalin, koji je s vremenom od 1:56.16 slavio u alpskoj kombinaciji, dok je Istok Rodeš osvojio broncu sa kašnjenjem za pobjednikom sa sekundom i 33 stotinke.

Ovo je prva medalja za Rodeša na ovom Svjetskom prvenstvu, a pred njim su još dva nastupa prije zatvaranja Svjetskog prvenstva.

To je prva medalja za hrvatsko muško skijanje na Svjetskim juniorskim prvenstvima. Do sada su medalje na Svjetskim juniorskim skijaškim prvenstvima osvajali Janica Kostelić koja je 1998. bila brončana u superveleslalomu, Ana Jelušić koja je osvojila srebrnu medalju 2003. i brončanu medalju 2005. godine u slalomu te Nika Fleiss koja je 2004. godine osvojila srebro u slalomu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije