Karlovačko kup Lepogava: Tornadu naslov nakon drame u finalu i sedmeraca

Tornado Lepoglava pobjednik je 12. otvorenog zimskog turnira u malom nogometu ‘Karlovačko kup Lepoglava 2016.’ Do titule je momčad Tornada stigla pobijedivši u finalu momčad KIMN & Prijatelji i to boljim izvođenjem kaznenih udaraca nakon što je dramatična utakmica u regularnom djelu završila rezultatom 4:4, piše Lepoglava.net.

U uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici dostojnoj finala, u ispunjenoj sportskoj dvorani, prva do vodstva dolazi momčad Tornada golom Saše Hojskog u 9. minuti. U samo dvije minute preko Tomislava Jagića KIMN & Prijatelji okreću rezultat. Jagić je u 11. minuti izjednačio na 1:1, a minutu kasnije pogodio za vodstvo od 2:1. Slijedi novi preokret. Tornado preko Ivana Soksera u 14. minuti poravnava na 2:2, da bi u 16. minuti Luka Bobičanec ponovno doveo Tornado u vodstvo od 3:2. KIMN & Prijatelji uzvraćaju istom mjerom. Na 3:3 u 20. minuti poravnava Darko Jagić da bi Tomislav Jagić svojim trećim golom ponovno, u 35. minuti utakmice, doveo KIMN & Prijatelje u vodstvo – 4:3. U zadnjim minutama utakmice Tornado vadi golmana i na njegovo mjesto uvodi igrača te kreće po izjednačenje.

Kad se činilo da će KIMN & Prijatelji uspjeti sačuvati vodstvo do samog kraja, u zadnjoj minuti utakmice (49. min.) primaju gol. Na 4:4 poravnava Saša Hojski. Bio je to konačan rezultat regularnog djela utakmice što je značilo da će o pobjedniku ovogodišnjeg izdanja zimskog turnira u Lepoglavi odlučivati sedmerci.

Luka Bobičanec dovodi Tornado u vodstvo 5:4. Na 5:5 izjednačava Dominik Božak. Tornado preko Bojana Kubovića ponovno dolazi u vodstvo (6:5) da bi izjednačio Robert Huten (6:6). Dejan Slunjski zabija za vodstvo Tornada 7:6, nakon čega najbolji igrač finala i strijelac tri pogotka Tomislav Jagić ne uspijeva zabiti nakon čega je počelo slavlje momčadi Tornada.

– Znali smo da će to biti teška utakmica. Dečki se dugo znaju i igraju zajedno. Domaća su ekipa i publika je bila na njihovoj strani. Trebali smo se možda prije odlijepiti na dva gola razlike, s 3:2 na 4:2. Nismo to napravili, pustili smo ih da se vrate. Dobili smo golove iz naših grešaka. Govoreći to ne podcjenjujem njihovu kvalitetu. Nama je problem bio naš mali broj igrača, a utakmica možda traje predugo (50. min.) tako da ima svega. Što se sedmeraca tiče neki kažu da je to lutrija, ali ja ne mislim tako jer treba zabiti. Jednostavno to je dio igre. Drago mije što smo osvojili turnir zbog nas, a i zbog Dražena Novaka. Dugo igramo za Tornado i napokon smo pobjednici. Vidimo se i dogodine. Lijepo nam je tu igrati. Turnir je dobro organiziran, vode ga dobri ljudi, publika plješće svakom dobrom potezu. Nije tišina u dvorani pa je gušt igrati – rekao je nakon utakmice Nikica Škerbić, najbolji igrač turnira.

– Imali smo vodstvo do zadnje minute, oni malo sreće s tim golom. Koncentracija nam je pala na sekundu i oni su to znali kazniti. Tako je to u nogometu. Penali su čista lutrija i oni su tu imali malo više sreće i pobijedili zasluženo, na čemu im čestitamo. Nadamo se da ćemo sljedeće godine ponovno igrati finale, ali da ćemo mi biti na njihovom mjestu – prokomentirao je Dominik Božak iz KIMN & Prijatelji.

Prije finala odigrana je utakmica za treće mjesto. Sastali su se Caffe bar k Filipu i Hudek trgotrans.
Pri vodstvu momčadi Caffe bar k Filipu od 5:0 ( Marko Strabić 3, Mihael Kralj, Krešo Kuternik), u 57. minuti, voditelj momčadi Hudek trgotrans nezadovoljan suđenjem povlači svoju momčad s terena i tako završava borba za treće mjesto.

U veteranskom djelu turnira veteranska momčad Hudek Trgotransa savladala je NK Zagorec rezultatom 2:1. Poveo je Zagorec u 10. minuti preko Roberta Varjačića da bi Hudek trgotrans prvo poravnao na 1:1 u 20. minuti golom Slavka Đorđevića, a potom i poveo s 2:1 golom Stjepana Stolnika u 35. minuti što je bio i konačan rezultat utakmice.

U borbi za treće mjesto veteranskog djela turnira UDVDR Bednja je golovima Stjepana Leljaka, Marijana Pečeka i Anđelka Draganića s 3:1 savladala veterane NK Lepoglave za koje je gol postigao Robert Huten.

Najbolji strijelac turnira s 11 postignutih golova je Marko Strabić (CB K Filipu). Najbolji strijelac veteranskog turnira je Mario Martinčević (Hudek trgotrans) s 8 golova.

Najbolji igrač turnira je Nikica Škerbić ( Tornado Lepoglava), a veteran Alen Ferček (NK Zagorec).

Najbolji golman je Matija Žuliček (KIMN & Prijatelji), a kod veterana Danijel Posavec (Hudek trgotrans).

Najbolji igrač seniorskog finala je Tomislav Jagić (KIMN & Prijatelji), a veteranskog finala Stjepan Stolnik (Hudek trgotrans).

Nagrada za fair play otišla je kod seniora Tornadu Lepoglava, a kod veterana KIMN Pavlini.

Najboljim momčadima uručeni su pehari i novčane nagrade. Za četvrto mjesto kod seniora i veterana po 500 kuna, za treće mjesto kod seniora 1000, a veterana 750 kuna, za drugo mjesto kod seniora 3000 kuna, a veterana 1000 kuna i za prvo mjesto 5000 kuna za seniore i 2000 kuna za veterane.

Seniorska momčad Hudek trgotransa koja je osvojila četvrto mjesto te veteranske momčadi NK Lepoglave, koja je bila četvrta, i UDVDR Bednja, koja je osvojila treće mjesto, odrekle su se svoje novčane nagrade u korist Ženskog nogometnog kluba Lepoglava.

Inače, nagrade su najboljim momčadima uručili čelni ljudi grada Lepoglave – gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček, te predstavnik Karlovačke pivovare.

– Kvaliteta je i dalje na visokoj razini. Vjerujem da svi oni koji su bili ovih osam vikenda u dvorani, da su gledali vrlo korektan nogomet, a posebno dobar nogomet u završnici. Inzistirali smo na fair-playu od prvog dana i sve je po tom pitanju bilo na visokoj razini osim malog incidenta u utakmici za treće mjesto. Naš posao je da na ovom turniru priprema sljedeći turnir. Imamo dobar odnos s velikim brojem ekipa. Svi se dobro osjećaju i vjerujem da će veliki broj ekipa doći u istom sastavu, a drugi će se malo presložiti. Što se finala tiče ono je bilo dugo očekivano jer želimo imati atraktivno finale, a ovo je bilo takvo – istaknuo je izvršni organizator turnira Damir Kužir zahvalivši se svim sponzorima koji prate turnir kao i TKIC-u na logističkoj podršci, prenosi Lepoglava.net.

Turnir je uz pokroviteljstvo Grada Lepoglave organizirala Zajednica sportskih udruga grada lepoglave i Klub igrača malog nogometa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije