Ludbrežanin Petar Brlek postao član Wisle

Rođeni Ludbrežanin, Petar Brlek, koji je na počecima svoje karijere prošao omladinsku školu Varteksa, postao je članom poljske Wisle.

Brlek je inače rodom iz Sigeca Ludbreškog, a za vrijeme igranja za Varteks je obukao i dres reprezentacije u mlađim dobnim kategorijama. Prije pet godina je, kao kadetski reprezentativac, preselio u Slaven Belupo, nakon kojeg je dobio mjesto u momčadi Wisle. Ovih je dana potpisao ugovor s ovim poljskim prvoligašem na tri i pol godine, a vijest je objavljena na službenim stranicama kluba.

– Prvi dojmovi su odlični. Zadovoljan sam jako i drago mi je da je konačno sve završilo. Na prvu se već vidi da sam došao u velik klub. Od organizacije, stadiona pa do trening centra. A Krakow je stvarno predivan grad. Mislim da tako nešto nitko nema u Hrvatskoj – rekao je Brlek za ePodravinu.

Već sutra priključit će se svojoj novoj momčadi na treninzima.

Prema Transfermarktu, mladić iz Ludbreškog Sigeca je sa Slavenom Belupom imao ugovornu obvezu do lipnja 2018. godine. Njegova vrijednost procjenjivala se na 750.000 eura, a vrijednost transfera u Poljsku zasad nije poznata. Nagađa se da bi koprivnički klub mogao dobiti između 200.000 i 300.000 eura.

U prvom dijelu sezone Brlek je za Slaven Belupo u 20 odigranih prvenstvenih utakmica skupio 1381 minutu. Nije se upisao u listu strijelaca i asistenata, ali je odigrao nekoliko zapaženih utakmica.

Prošao je pripreme s momčadi Željka Kopića, nastupio u utakmici kod Hajduka i doma protiv Osijeka, ali sada je, eto, promijenio klub, piše ePodravina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije