Marija Zver iz Lepoglave svjetska je prvakinja u kuglanju

Da za uspjeh nije važno dolaziš li iz, uvjetno rečeno, manje sredine potvrđuje i Marija Zver, Lepoglavčanka koja se kuglanjem počela baviti upravo u Lepoglavi iz koje se vinula u sam svjetski kuglački vrh, okitivši se prošle godine i naslovom svjetske prvakinje u kuglanju, piše Lepoglava.net.

Marija koja danas živi u Koprivnici, ali ističe da je Lepoglavčanka i Zagorka, s kuglanjem je počela u Lepoglavi nemilice rušeći čunjeve na lepoglavskoj kuglani. Nakon Lepoglave i osvajanja 5. mjesta na juniorskom prvenstvu tadašnje države, svoju je sportsku karijeru 1991. godine nastavila je u Varteksu pa potom u Podravci u kojoj je bila najbolja igračica postavivši rekord tamošnje kuglane. Marija je srušila čak 700 čunjeva.

– Tadašnje su staze bile takve da je bilo lakše nego na današnjim stazama doći do takvog rezultata. Tada je do izražaja dolazila tehnika igrača – prokomentirala je Marija Zver koja je nakon Podravke nastupala za Istru iz Poreča koju je dovela do naslova viceprvaka države te trećeg mjesta u Europskom kupu. Nakon toga odlazi u Ogulin te u Mlaku iz Rijeke za koju i danas nastupa i s kojom je osvojila tri naslova državnog prvaka za redom te 3. mjesto u Svjetskom kupu.

Od 1998. godine Marija je članica kuglačke reprezentacije Hrvatske čija je članica i danas.

U pojedinačnoj konkurenciji Marija je višestruka državna prvakinja.

Svjetska prvakinja u kuglanju

Među najveće osobne uspjehe ubraja brončane medalje sa svjetskih prvenstva 2000., 2002. i 2005. godine, srebrnu sa svjetskog prvenstva 2009. te naslov svjetske prvakinje osvojen s hrvatskom reprezentacijom 2015. godine. Osvojila je i zlatnu i brončanu medalju u Svjetskom kupu.

– Da bi se postigli ovakvi rezultati mora se biti uporan. Iako je kuglanje amaterski sport, traži puno odricanja, puno treniranja, odgovornosti i želje za uspjehom. Naravno, potreban je i talent – poručila je Marija.

Vrhunski rezultati, ne samo na državnoj već i na svjetskoj razini, Mariji je donio niz priznanja i nagrada. Nositeljica je državnog odličja Red hrvatskog pletera, a od nedavno i Priznanja za ostvarene vrhunske rezultate kojeg joj je dodijelila Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave.

– Lepoglavčanka sam i drago mi je da sam, nakon nagrada koje sam dobila u drugima gradovima, dobila nagradu u svojem gradu, u gradu u kojem sam se počela baviti kuglanjem – kazala je Marija Zver za Lepoglava.net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije