Murić debitirao i za tri minute asistirao za Ajax, Smrekar dvostruki strijelac!

Sjajna je nogometna nedjelja bila za nogometaše iz naših krajeva, pogotovo za zagorske predstavnike na profesionalnoj nogometnoj sceni. Prvo je ime ove priče definitivno Robert Murić iz Bednje, koji ovih dana uživa najljepše trenutke svoje karijere, dečko kojeg je prvi trener Ajaxa, legendarni Frank de Boer, ovoga tjedna priključio prvoj momčadi nogometnog velikana iz Amsterdama.

Robert Murić je na povjerenju zahvalio na najljepši mogući način. Protiv Excelsiora iz Rotterdama Robert je upisao svoj debi odigravši posljednjih devet minuta utakmice (ušao kod 2:0 za Aajax), međutim i to mu je bilo dovoljno da se upiše u statistiku utakmice

Nakon svega tri minute igre Murić je naime asistirao kapetanu Ajaxa Davyju Klaassenu, koji je Robertovu asistenciju pretvorio u pogodak za konačnih 3:0. Ovom pobjedom Ajax je ostao na drugome mjestu, samo bod od vodećeg PSV-a.

Ostalo iz Europe

Matija Smrekar, još jedan poznati predstavnik zagorske nogometne scene, bio pak je dvostruki strijelac za Birbirkaru u visokoj 6:3 pobjedi protiv osmoplasirane Moste, u 23. kolu malteške Premier League. Birbirkara, inače četvrtoplasirana četiri boda od vodećeg Hiberniansa, imala je još nekoliko protagonista iz poznate Varteksove škole nogometa.

U startnoj postavi bili su naime i Goran Mujanović i vratar Miroslav Koprić, svi zajedno pod vodstvom znanog varaždinskog trenera Dražena Beseka.

Što se drugih protagonista iz te poznate nogometne škole na profi sceni tiče, uspješan je bio i Adam Sušac odigravši svih 90 minuta u gostujućoj 2:0 pobjedi svojeg Erzgebirge Auea protiv Rostocka u njemačkoj 3. Ligi.

Hapoel Kfar Saba Dina Škvorca izgubio je 2:0 na gostovanju kod Sakhnina u 24. kolu izraelskog Ligat Ha’Ala (izraelska prva liga), Dario Melnjak nije igrao u 0:0 remiju svojeg Lokerena protiv Genka, baš kao ni Roberto Punčec u 3:0 porazu njegovog Union Berlina na gostovanju kod Red Bull Leipziga u Drugoj Bundesligi.

Na domaćem terenu

U domaćem HNL-u derbi dvaju danas najboljih klubova Dinama i Rijeke počeli su u startnim postavama dvojica Nedeljančana, svaki u jednom taboru – Marko Rog za Dinamo, Josip Brezovec za Rijeku, Petar Brlek je također bio u početnoj postavi svojeg Slaven Belupa i sudjelovao 61 minutu u minimalnoj 1:0 pobjedi protiv Osijeka (točno toliko, 60 minuta, odigrao je i Zoran Lesjak za poraženi Osijek), dok je Dominik Glavina ušao u posljednjoj minuti za svoj Inter, u također vrlo vrijednoj 2:1 pobjedi nad Istrom 1961 i to u Puli.

Od idućeg vikenda ta će nogometna priča biti još opsežnija, krenut će naime i prvenstva u susjednim Sloveniji (Golubar, Cvek, Glavica, Tuđan, Kovačić, pod vodstvom trenera Solomuna u Zavrču, Brlečić u Celju) kao i u Bosni i Hercegovini (Benko u Sarajevu, Kresinger u Širokom Brijegu, Katanec u Zrinjskom)…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije