Varaždinski nogometaši: Golovi Benka i Golubara, Besekova Birbirkara izgubila…

S obzirom na poznato stanje varaždinske nogometne scene, pa i regionalne zapravo budući da ni Varaždin ni Međimurje nemaju klub ni u Prvoj ni u Drugoj HNL, deseci nogometaša odgojenih i nogometno školovanih u spomenutim sredinama danas nogometni kruh zarađuju diljem Europe pa i šire.

Budući da su ‘daleko od očiju i daleko od srca’, donosimo rezime njihovih ostvarenja – aktualnog vikenda. Možda je i najviše razloga za zadovoljstvo ovih dana imao stasiti stoper iz Strahoninca poniknuo u poznatoj Varteksovoj školi, Dino Škvorc.

Dino Škvorc je naime slavio 2:0 pobjedu u dresu svoje Hapoel Kfar Sabe na gostovanju kod bolje plasirane Ironi Kiryat Shmone u sklopu 23. kola profesionalnog izraelskog Ligat Ha’al-a. Utakmica je odlučena u posljednjih 15 minuta, a Škvorcov Hapoel popeo se ovim trijumfom na 8. mjesto tablice, ali i na samo bod od mjesta koje vodi u play-off (Ligu za prvaka) izraelskog prvenstva. Inače, Dino Škvorc je standardni prvotimac na mjestu stopera, odigrao je svih sedam utakmica ove godine, ukupno u 23 kola upisao 21 nastup.

Dario Melnjak upisao je simboličnih pet minuta u remiju njegovog Lokerena na gostovanju kod Oud-Heverlee Leuvena, a u sklopu 26. Kola belgijske Jupiler Pro League. Bilo je inače 3:3, u utakmici u kojoj je Lokeren vodio i 2:0 i 3:2.

Ajax U-21 Roberta Murića izgubio je u 25. kolu Jupiler league (nizozemske druge lige) u Velsenu, obalnom gradu na krajnjem zapadu Nizozemske, od Telstara rezultatom 4:2. Murić ovoga puta nije bio u početnom sastavu, što je tek peti puta u ovosezonskih 25 kola (dosad 21 nastup, 5 golova i 10 asistencija). Kod Telstara je nogometni ponos Bednje odigrao posljednjih 28 minuta (ušao kod 3:1). Novi ispit Murića i društvo očekuje već danas, kad su domaćini Go Ahead Eaglesu.

Union Berlin Roberta Punčeca s glatkih je 3:0 pobijedio München 1860 u sklopu 21. kola 2. Bundeslige. Punčec je međutim visoki trijumf svojih suigrača gledao s klupe. Zato je Adam Sušac odigrao svih 90 minuta u remiju (0:0) svojeg Erzgebirge Auea s Würzburger Kickersom u njemačkoj 3. Ligi.

Miroslav Koprić, Goran Mujanović i Matija Smrekar, pod vodstvom trenera Dražena Beseka, igrali su jučer derbi malteške Premier League. Njihova Birbirkara, treća momčad lige, izgubila je na domaćem terenu 0:2 od drugoplasiranog Hiberniansa.

Bojan Vručina, koji je prošlog mjeseca preselio iz makedonske Shkendije u grčku Trikalu (četvrtoplasirani klub druge grčke lige) sa svojim je suigračima kiksao odigravši tek 0:0 s 15-plasiranim Agrotikosom.

Na startu HNL-a Josip Brezovec ugradio je svih 90 minuta u 2:0 pobjedu nad Lokomotivom, Inter Dominika Glavine i trenera Samira Toplaka odigrao je 1:1 sa Splitom, Marko Rog nije nastupio za Dinamo u srazu sa Zagrebom (pobjeda modrih 2:1).

Josip Golubar je bio strijelac u 2:0 pobjedi Zavrča nad Beltincima u pripremnoj utakmici pred početak prvenstva Prve slovenske lige, 26. veljače kad će ‘Varteks u malom’ (Golubar, Cvek, Glavica, Tuđan, Kovačić, pod vodstvom trenera Solomuna) istrčati protiv Gorice.

Leon Benko je odigrao prvih 45 minuta pripremne utakmice Sarajeva i Astane iz Kazahstana, postigao i pogodak za vodstvo Sarajlija (1:0), no u nastavku kad je trener Ješić promiješao sastav Kazahstanci su uspjeli preokrenuti rezultat (2:3).

Matija Katanec pak je sa svojim HŠK Zrinjskim osvojio pripremni turnir ‘Memorijal Andrije Ankovića‘, pobijedivši najprije jučer vinkovačku Cibaliju (2:1) pa onda i Budućnost iz Podgorice (1:1, pobjeda na penale).

U pripremnoj utakmici nastupio je i Mario Brlečić za Celje, u remiju 4:4 s Aluminijem iz Kidričeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije