Zlatko Dalić treću godinu zaredom predvodi Al Ain u azijskoj Ligi prvaka

Na Bliskom istoku, u Ujedinjenim Emiratima, koje Hrvati gledaju kao nogometnu destinaciju drugog razreda, a gdje se igra bolji nogomet nego u Hrvatskoj i gdje AGL vode Englezi, vodeći trener je Zlatko Dalić, piše Jutarnji list.

Njegov Al Ain, inače klub kraljevske familije, vodeći je s dva boda ispred Al Ahlija iz Dubaija.

Ovog je petka Dalićev Al Ain golom u 90. minuti pobijedio Dubba Al Fujairah sa 1:0 i održao prednost od dva boda pred favoriziranim klubom iz Dubaija.

– Osam kola je do kraja, nadam se da ću izdržati. Na tom putu omest će nas i nastup u azijskoj Ligi prvaka, 24. ovog mjeseca igramo u Kataru za plasman među 16 najboljih azijskih klubova – rekao je Dalić za Jutarnji list.

Zlatko Dalić je jedini trener koji igra Ligu prvaka već tri godine. U travnju će odigrati meč odluke, gostuje u Dubaiju kod Al Ahlija i na toj utakmici će se prelomiti prvenstvo.

Zlatko Dalić je najuspješniji hrvatski trener na Bliskom istoku, ali ne i jedini koji se bori za naslov prvaka. Još jedan Varaždinac, Branko Ivanković, trener iranskog Persepolisa, u petak je pobijedio Foolad sa 1-0, koji vodi također hrvatski trener Dragan Skočić, prenosi Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije