Udruga kineziologa održala seminar iz skijanja: Usavršavanje je važno

Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije proteklog je vikenda organizirala seminar iz skijanja na slovenskim Kopama. Uz stručno vodstvo profesora Zenila Vugrinca, dvadeset polaznika uvježbavalo je osnovne i napredne elemente tehnike skijanja. Osim kineziologa Varaždinske županije, seminaru su prisustvovali i kolege iz Koprivnice te profesori osnovnih i srednjih škola zaljubljenika u ovaj sport.

– Cilj održanog seminara, kod polaznika koji već imaju bogato iskustvo i vještinu skijanja, je da unaprijedimo njihovu tehniku kako bi oni ta iskustva mogli prenijeti dalje. Riječ je o daljnjem usavršavanju što je na području kineziologije praktički svakodnevica. Za one koji imaju nešto manje iskustva na skijama prilagodili smo seminar i aktivnosti na snijegu. Njima smo pružili dobre temelje za daljnji napredak – istaknuo je Dubravko Banek, predsjednik Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Predsjednik je i izrazio zadovoljstvo brojem sudionika koji su se odazvali seminaru usprkos troškovima koje je svaki sudionik snosio osobno.

Održani seminar na snijegu u Sloveniji dio je velikog broja aktivnosti Udruge, uz one redovne.

Naime, Udruga tijekom godine organizira seminare za sportove koji nisu svakodnevno prisutni u poslovima kineziologa (planinarenje, jedrenje, skijanje), a za iste su educirani te ih je potrebno redovito usavršavati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije