Stotinjak osnovnoškolaca okušalo se u Zimskim sportskim aktivnostima u Graberju

>> Stotinjak osnovnoškolaca okušalo se u Zimskim sportskim aktivnostima u Graberju

U tri dana, koliko traju, ‘Zimske sportske aktivnosti učenika’ kroz dvoranu Graberje prošlo je stotinjak varaždinskih osnovnoškolaca. Oni su se dosada okušali u tenisu, plesu, stolnom tenisu, mažoretu i odbojci. Treninzi su se odvijali uz stručni nadzor trenera varaždinskih sportskih klubova, a po odazivu djece i atmosferi koja kroz praznike vlada u Graberju, akcija je zasada i više nego uspjela. ‘Zimske sportske aktivnosti učenika’ nastavljaju se već u subotu kada su na rasporedu borilačke vještine, točnije karate i taekwondo te cheerleading.

Da podsjetimo, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina i ove godine, treći puta zaredom, provode projekt pod nazivom ‘Zimske sportske aktivnosti učenika’.

Riječ je o projektu koji varaždinskim osnovnoškolcima tijekom zimskih praznika nudi mogućnost bavljenja sportom, točnije bavljenjem i učenjem osnova 16 sportova. U realizaciju projekta uključeno je svih sedam varaždinskih osnovnih škola, a sportski dio provodit će treneri dvadesetak varaždinskih sportskih klubova, članica Zajednice. Projekt je namijenjen za učenike od prvog do četvrtog razreda.

U ‘ponudi’ je čak šesnaest sportova. Uz već uobičajene sportove poput odbojke, tenisa i stolnog tenisa, košarke, rukometa, nogometa i atletike tu su i ples, mažoret, cheerleading. Zatim borilački sportovi poput karatea, taekwondoa, ali i sportska i ritmička gimnastika, baseball i šah.

Spomenute sportske aktivnosti u potpunosti su besplatne za osnovnoškolce, a svaki učenik sam bira kojim se sportom želi baviti. ‘Zimske sportske aktivnosti učenika’ traju svakog dana, osim nedjelje i blagdana, do 9. siječnja. Sve aktivnosti odvijaju se u Sportskoj dvorani u Graberju u dva termina.

Prvi od 10 do 11 sati i 15 minuta za učenice i učenike prvi i drugi razreda dok je drugi termin, od 11 i 20 do 12 i 35 predviđen za učenike i učenice trećih i četvrtih razreda. Zadnji dan, 9. siječnja, održat će se zajedničko druženje svih osnovnoškolaca koji su se uključili u projekt, njihovih roditelja te djeda i baka, kao i trenera. Za sve male sportaše podijelit će se i priznanja kao uspomena na sudjelovanje u projektu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije