Plivačice Baroka pobjednice ekipnog ‘C’ Prvenstva Hrvatske, plivači 5.

U Rijeci je u subotu i nedjelju, 19. i 20. prosinca, održano Ekipno C prvenstvo Hrvatske u plivanju na kojem su nastupili plivači i plivačice Baroka.

U konkurenciji devet ekipa plivačice Baroka ostvarile su veliki uspjeh osvojivši 1. mjesto. Na taj način plasirale su se u B prvenstvo u 2016 godini. Prema HPS-ovim propozicijama Ekipnog prvenstva, u ‘A’ rangu je osam najjačih ekipa iz prethodne godine, u ‘B’ rangu sljedećih osam ekipa, a u ‘C’ rangu su svi ostali klubovi koji imaju natjecateljske ekipe.

Svake godine dva posljednje plasirana na Ekipnom PH ispadaju u niži rang, a dva prvoplasirana kluba ulaze u viši rang. Pliva se ukupno 12 pojedinačnih disciplina, te dvije štafetne, a svaki klub ima pravo po disciplini prijaviti po dva natjecatelja. Bodovi se zbrajaju po FINA tablicama vrijednosti rezultata.

Ekipnu pobjedu na C prvenstvu Hrvatske ostvarile su: Stela Grobotek, Maja Berkopić, Martina Štefinec, Lea Ćelić, Dora Mihinjač, Elena Škrapec i Mirta Piskač.

Plivači su zauzeli ukupno 5. mjesto u konkurenciji 12 ekipa, te će se i sljedeće godine natjecati u C rangu. Za mušku ekipu nastupili su: Mario Vlahinja, Gregor Stadaas, Martin Kocijan, Neven Lončarić i Luka Cvetko.

Plivači i plivačice Baroka na ovom natjecanju isplivali su odlične pojedinačne rezultate čemu u prilog govori podatak da su plivačice ostvarile čak 21 osobni rekord u ukupno 24 pojedinačne utrke, dok su plivači ostvarili 17 osobnih rekorda u ukupno 24 utrke. Također, 7 članova ostvarilo je A norme za nastup na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske, a to su: Martina Štefinec, Mirta Piskač, Elena Škrapec, Mario Vlahinja, Gregor Stadaas, Martin Kocijan i Luka Cvetko. B normu ostvarila je Lea Ćelić.

Ovo natjecanje označilo je vrhunac zimske sezone natjecanja u 25-metarskim bazenima. Sezona natjecanja se nastavlja nakon Nove godine, ali od sada više u 50-metarskim bazenima. Ciljano natjecanje zimske sezone za Barok je već spomenuto Prvenstvo Hrvatske koje se održava u Splitu od 25. do 28. veljače.

Prvo sljedeće natjecanje članove Baroka očekuje 17. siječnja na mitingu u Radencima.

Plivač varaždinskog Baroka Karlo Rajković nastupio je sa reprezentacijom Hrvatske na 6. Međunarodnom mitingu za osobe s invaliditetom koje se održalo u talijanskoj Bresciji u nedjelju, 20. prosinca.

Natjecanje je bilo ekipno, nastupilo je 50-ak timova, a Hrvatska je zauzela 2. mjesto u konkurenciji 45 ekipa. Karlo je nastupio u disciplinama 50 slobodno i 100 delfin.

Karla 23. i 24.01. očekuje nastup na Prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom u Splitu na kojemu će pokušati ostvariti normu za plasman na Europsko prvenstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije