Po prvi puta, ove godine Novogodišnja utrka i za hodače, sudjelovanje besplatno

Po 38. puta Atletski klub Sloboda Varaždin organizirati će Novogodišnju utrku sa startom točno u ponoć. Svake godine se na ovoj, prvoj sportskoj manifestaciji u svijetu okupi i do 300 trkača i trčačica iz brojnih klubova Hrvatske i inozemstva.

Prva utrka održana je već davne 1977. na 1978. godinu na današnjem Kapucinskom trgu, a startalo je tek tridest zaljubljenika u trčanje.

Mnogi gradovi diljem svijeta imaju novogodišnje utrka od kojih je možda najpoznatiji brazilski Sao Paolo, ali samo jedan grad ima start utrke točno u ponoć. Po tome je Varaždin jedinstven u svijetu jer se baš u njemu održava prvi sportski događaj te godine.

AK Sloboda uz pomoć Grada Varaždina i vjernog renomiranog sponzora Marlex iz Varaždina nastoji ovaj sportsko-turistički proizvod učiniti prepoznatljivijim pa je tako sam događaj i logotip nedavno zaštićen kao patent kluba.

Slijedeće godine se godine očekuje veće uključivanje Turističke zajednice grada a u planu je i organizacija posebnog sportskog dočeka pod velikim šatorom.

Podjela startnih brojeva je u dvorani Srednjoškolca već od 22 sata a start je, kako je već rečeno, točno u ponoć na glavnom gradskom trgu, popularnom Korzu.

Startnina se ne naplaćuje, a svaki sudionik koji savlada stazu dobiti će spomen majicu i okrepu. Natjecatelji i natjecateljice mogu odabrati dužinu staze od 3 kilometra (jedan krug) ili 6 kilometara (dva kruga) u svojim starosnim kategorijama.

Prijave se vrše on line preko stranica AK Sloboda gdje se nalazi i raspis utrke sa svim detaljima.

Kao novina je da će se na startu naći i članovi nedavno osnovanog Kluba nordijskog hodanja Varaždin što će pridonjeti daljnjoj popularizaciji zdravog načina života naših građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije