Kokice u posljednjem susretu polusezone svladale Osijek unatoč lošoj igri

Rukometašice Koke su u Areni danas ugostile ŽRK Osijek u sklopu 13. kola 1. HRL, a do pobjede su došle bez previše problema što se tiče rezultata, ali igra nije bila na razini koja se njih očekivala. Kući su u posljednjem kolu jesenjskog dijela prvenstva bez bodova poslale gošće iz Osijeka rezultatom 33:22.

Prvi gol na utakmici djelo je Antonije Krajinović, koja se tek iz drugog napada gostiju uspjela upisati kao prvi strijelac, obzirom da Koka nije iskoristila svoj prvi napad. Već u sljedećem napadu, pokušaj Koke još jednom završava pokraj gola i rezultat ostaje jednak, odnosno 0:1.

Prvi sedmerac na utakmici je u pogodak pretvorila Josipa Tomić za početno izjednačenje. Početnih pet minuta utakmice obilježile su brojne tehničke pogreške domaćih igračica, no nisu bez grešaka bile ni gošće iz Osijeka.

U osmoj minuti uslijedilo je prvo isključenje, kada je zbog prekršaja na protivničkoj igračici Ana Marija Babić morala otići na ‘prisilno hlađenje’.

Anita Poljak je svojim prvim pogotkom u 11. minuti povećala vodstvo Koke na 5:3, ali su gošće smanjile prednost iz sljedećeg napada, a pri tom je isključena i Ines Domjan u redovima Kokica. Srećom po njih, uspjele su i zabiti pogodak s igračicom manje u nastavku napada.

Kraj 20. minute obilježio je peti pogodak Tomić u mreži gošća iz Osijeka, a valja napomenuti kako ih je od tri zabila iz sedmerca. Svojim petim pogotkom postavila je rezultat 10:8, međutim gošće su izjednačile iz sedmerca samo nekoliko sekundi kasnije, a u tom trenutku je Vladimir Canjuga odlučio iskoristiti minutu predaha. Isto je uradio i njegov kolega Lovač u 27. minuti pri rezultatu 12:10 za Kokice.

U 25. minuti obje momčadi su ostale bez jedne igračice zbog isključenja na dvije minute, a Nikolina Zadravec je u tim trenucima odličnim kontranapadom odvela Koku na prednost od tri pogotka pri rezultatu 13:10. Prvo poluvrijeme završilo je pri rezultatu 13:11, a dojma smo kako treneri nikako ne mogu biti zadovoljni onime što su njihove momčadi pokazale.

U uvodnim minutama drugog poluvremena, Koka je došla do najveće prednosti na današnjoj utakmici pri rezultatu 16:12, pogotovo zahvaljujući pogocima Vujević i Tomić iz sedmerca. Gošće su pokušale uloviti zaostatak i djelomično su uspjele, ali u 36. minuti isključena im je Maras, a Tomić ponovo sa sedam metara zabija pogodak u mrežu gostiju i odvodi rezultat na 18:15, a već u sljedećem napadu zabija još jedan pogodak. To joj je bio osmi pogodak na današnjoj utakmici.

Još se gošće nisu oporavile, a Tomić im je zabila i svoj deveti pogodak i primorala trenera Osiječanki na minutu predaha. Nakon što su gošće odigrale ‘flaster’ na Tomić prema uputama svog trenera za vrijeme minute predaha, na 21:16 prednost je podigla Vujević svojim drugim pogotkom. Ines Domjan je u 44. minuti zabila svoj peti gol, a u isto je vrijeme isključena i Jeršek u redovima Osijeka.

Minutu predaha za Osijek pozvao je trener Lovač, jer dvanaest minuta prije kraja utakmice njegova momčad je bila u zaostatku od okruglih deset pogodaka, odnosno pri rezultatu 28:18 za Koku. Pet minuta prije kraja prednost za Koku je iznosila nedostižnih za gošće 12 pogodaka pri rezultatu 32:20. U posljednjim sekundama Babić je postavila konačan rezultat 33:22, čime su Kokice ostvarile posljednju pobjedu u ovom dijelu sezone.

– Čestitke na pobjedi mojim curama, ali jako sam ljut i ogorčen. Dogovor je bio kao i protiv Đakova, da prvih 20 minuta cure daju sve od sebe i da na poluvremenu imamo 10,12 pogodaka razlike, tako da cijelo drugo poluvrijeme igraju ove cure koje su danas, nažalost, igrale samo 10 minuta. Ali to je psiha, i iz tog razloga sam ljut. Imali smo devet krivih šuteva, sedam tehničkih grešaka i mala ‘ribancija’ u svlačionici ih je probudila. Josipa Tomić je odigrala zaista vrhunsku utakmicu, Ines Domjan je igrala sa slomljenim prstom. Kad znamo da već dva mjeseca nemamo Halili i da se krpamo, zadovoljan sam jer smo u svim utakmicama polusezone imali do 55. minute vodstvo ili egal. Presudilo nam je što ne samo da nemamo sedmorku, već imamo petorku. Nadam se da ćemo u proljetnom dijelu uzeti više bodova – komentirao je nakon utakmice Vladimir Canjuga, a nadodao je kako neće mirovati do veljače, već će igrati 23. siječnja igrati Kup, gdje žele proći prvu stepenicu, za što su im, kaže, potrebna pojačanja.

Arena Varaždin

Gledatelja: 70

ŽRK Koka: Jalušić, Varšić, Poljak, Jambriško, Babić, Vrček, Vujević, Furjan, Golubić, Balajić, Tomić, Zadravec, Domjan

Trener: Vladimir Canjuga

ŽRK Osijek: Stevanović, Putnik, Šljaković, Guskić, Barišić, Akmadžic, Krajinović, Barišić, Jeršek, Maras, Špoljarić, Vuletić

Trener: Zdravko Lovač

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije