Dabrovi pobjedom protiv Zameta zasjeli na drugo mjesto ljestvice

Rukometaši Varaždina danas su, 6. prosinca, dočekali momčad Zameta iz Rijeke u sklopu 15. kola Premijer lige i pobijedili kod kuće pri rezultatu 25:22.

Prvi gol na utakmici postigao je Luka Kovačević iz prvog napada, a odmah nakon njega zabio je i Zobec za početnih 1:1. U sljedećem napadu, gosti nisu uspjeli iskoristiti napad i pretvoriti ga u pogodak, što je omogućilo Dabrovima da povedu za mirniji početak utakmice.

Uvodnih desetak minuta utakmice obilježili su dugi napadi gostiju uz čvrstu igru Dabrova u obrani, a nakon što su gosti iz Rijeke smanjili zaostatak na 4:3, Hirš je svojim prvim pogotkom na utakmici ponovo vratio Varaždince na dve pogotka prednosti.

Prvo isključenje zbog grube igre dogodilo se u 15. minuti, kad je Matija Golik isključen na dvije minute, a Bruno-Vili Zobec je stao na crtu sedam metara udaljenu od gola i prevario golmana za vodstvo Dabrova 7:5.

Drugo isključenje za goste uslijedilo je nakon prekršaja na Vujoviću, isključen je Uzelac, a Dabrovi su iskoristili priliku i s igračem više zabili za 9:7. Pola minuta kasnije isključen im je i Lončarić, a Zobec iz trećeg dosuđenog sedmerca zabija za 10:7.

Prvi sedmerac dosuđen za Zamet se dogodio u 23. minuti, a stativa je zaustavila loptu na putu prema golu.

Prvo poluvrijeme završilo je prednošću Dabrova 13:11, a prvi dio utakmice obilježila je čvrsta igra s obje strane.

Uvodne minute nastavka susreta obilježila je dinamičnija igra, a posebno se iskazao Špikić svojom šestom obranom na utakmici, kad je jedan na jedan uspio nadmudirti igrača Zameta. U 34. minuti došlo je do grubog starta Stojanovića, koji je zbog njega zaradio i crveni karton, a nastradao je Zobec, koji se srećom brzo oporavio, iako je start bio ‘za zatvor’. Osvetio im se golom za prednost Dabrova 15:12 u 35. minuti.

Prvo isključenje u redovima Dabrova dogodilo se nakon Zobovog zaustavljanja protivničkog igrača, što su gosti iskoristili i Matija Golik je postigao s igračem više svoj prvi gol na utakmici. S igračem više su proigrali gosti nakon 40. minuta utakmice te došli na samo gol zaostatka pri rezultatu 17:16, a izjednačili bi da im je Špikić to dozvolio. Međutim, već iz sljedećeg napada gosti izjednačuju, a trener Vujović je u tim trenucima osjetio nervozu u svojim redovima i pozvao na minutu predaha kako bi momčadi udijelio koji savjet i prenio taktičke zamisli.

Predah je očito ostavio utisak na Dabrove, jer je Ivan Horvat jakim udarcem pospremio loptu u mrežu za novo vodstvo Varaždina, a Zobec svojim petim pogotkom dodatno povećao prednost na 18:16. Milan Uzelac je dvama pogocima zaredom ‘otopio’ prednost domaćina, da bi Hrvatin odveo Zamet na pogodak prednosti. Međutim, Zobec u 47. minuti spašava stvari za Varaždin i poravnava rezultat na okruglih 20:20, a Hirš povisuje iz brzog napada.

Marin Šipić svojim drugim golom u 54. minuti odvodi Varaždin na 23:21 i olakšava momčadi opušteniji ulazak u posljednje minute susreta, što se odrazilo na Špikića na golu, a tribina je zapljeskala u 56. minuti, kad je nakon dva uzastopna kontranapada Varaždin poveo 25:21.

Dvije minute prije kraja susreta, na minutu odmora pozvao je Mišković u nadi kako može svojim igračima prenijeti ‘dobitni recept’ za pobjedu, obzirom da se u to vrijeme njegova momčad nalazila u podređenom položaju. Pokušali su to u sljedećem napadu, a suci su dosudili sedmerac kojeg je realizirao Černeka i tako zabio svoj peti gol na utakmici.

To je nagnalo i trenera domaćina da još jednom pozove igrače na okupljanje kako bi malo odmorili i pripremili se za posljednje minute utakmice. Minutu prije kraja isključen je Zobec kod Dabrova, a gosti nisu iskoristili priliku, već su napravili prekršaj u napadu. Nakon toga, zaredale su se pogreške na obje strane, a posljednji napad na utakmici pripao je Hiršu, koji ipak nije uspio pogoditi okvir gola pa je utakmica završila pri rezultatu 25:22 za Dabrove.

U sljedećem kolu, Dabrovi igraju u gostima kod Umaga, gdje će im pokušati uzvratiti za poraz koji su im nanijeli ranije ove godine.

– Ovo je jedna od meni najdražih i najvećih pobjeda ove ekipe. Ušli smo u utakmicu osakaćeni igračkim kadrom, mučili smo se s jednom kompaktnom ekipom koja nema nekog istaknutog pojedinca, ali igraju jedan vrlo disciplinirani rukomet. Još jedna velika pobjeda s velikih htjenjem. Nakon pobjede nad Goricom rekli smo sami sebi da ovo ne smijemo propustiti, da je u pitanju velika šansa, sad smo na lijepoj poziciji i bez prevelikog opterećenja idemo u Umag pokušati uzvratiti za jesenji poraz. Imamo izgledne šanse zadržati se na drugoj poziciji, a teoretski je moguće i doći do prvog mjesta, ali ne opterećujemo se time – rekao je Vladimir Vujović vidno sretan zbog današnje pobjede.

Arena Varaždin

Gledatelja: 200

GRK Varaždin: Špikić, Šipić, Vučko, Zobec, Novak, Horvat, Vincek, Meštrić, Vidaček, Črnila, Huđ, Vujović, Hirš, Levak, Grbac

Trener: Vladimir Vujović

RK Zamet: Đurica, Islamović, Hrvatin, Černeka, Uzelac, Lončarić, Stipčić, Stojanović, Glavaš, Juričić, Kovačević, Golik, Jelušić, Slavić, Valković, Mrakovčić

Trener: Marin Mišković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije