FOTO Hrvatska futsal reprezentacija pobijedila Japan u prijateljskom ogledu

>> FOTO Hrvatska futsal reprezentacija pobijedila Japan u prijateljskom ogledu

Futsal reprezentacija Hrvatske danas je, 29. studenoga, igrala u Varaždinu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Japana i pri tome ostvarila pobjedu s 4:3.

Već na samom početku utakmice, samo tridesetak sekundi nakon početnog sučevog zvižduka, Hrvatska je povela. Prvi pogodak na utakmici djelo je Vedrana Matoševića, koji je bez problema zabio za rano vodstvo Hrvatske. Mnogi još nisu sjeli na svoja mjesta, a već je pao prvi gol i naznačio početak zanimljive i dinamične utakmice koju smo danas gledali u Areni.

Mreže su mirovale do 12. minute i većinom se igralo na sredini terena, da bi Grcić iskoristio priliku i zabio za 2:0. Samo dvije minute kasnije, Jelovčić je povisio prednost Hrvatske na 3:0, a u istoj minuti Hrvatska je imala priliku za postići još jedan pogodak, ali udarac Grbeše je završio na prečki, a prekrasan lob Jelovčića u posljednji je trenutak izbijen s gol-linije.

Do kraja prvog dijela utakmice rezultat se nije mijenjao i s njime se otišlo na predah. Nastavak utakmice donio je sporiji tempo, Hrvatska nije jurila golove, već je strpljivo čekala priliku, a jednu takvu nije uspio realizirati Novak u 30. minuti.

Nakon toga, živnuli su gosti iz Japana i postigli svoj prvi pogodak na utakmici. U 36. minuti, Sakai je načeo mrežu Jukića, koji se u ovoj utakmici istaknuo s nekoliko odličnih intervencija, ali ovog puta nije uspio zaustaviti loptu.

Minutu kasnije, zabili su gosti svoj drugi gol, a strijelac je bio Watanabe. U tim trenucima, igrači Hrvatske su shvatili da je ostalo još dovoljno vremena na semaforu da Japan izjednači, stoga su pojačali igru u napadu, što je rezultiralo drugim pogotkom Grbeše na ovoj utakmici i tako rezultatski udaljio Japan od izjednačenja.

No, gosti se nisu predali, što je dokazao Watanabe minutu prije kraja susreta, kad je pogodio vratnicu, a dodatnu potvrdu dao je Sakai u 40. minuti postavivši rezultat na 4:3. Prvotni udarac prema golu zaustavio je Jukić, međutim lopta se odbila do noge Sakaia, koji nije imao previše problema pri pospremanju lopte u gol.

Hrvatska je mogla pobijediti s još većom razlikom da je Matošević u tri navrata uspio pogoditi vrata gostiju, obzirom da su jedan dio utakmice igrali bez vratara, međutim lopta je dva puta prošla pored gola, a jednom ju je na putu prema golu uspio zaustaviti igrač Japana uklizavanjem.

Utakmicu je pratio velik posjetitelja, koji su odlučili nedjeljnu večer iskoristiti za uživanje u futsalu, sportu koji nemaju prilike gledati svakodnevno, a o posebnosti utakmice govori i činjenica da je na nju došao i veleposlanik Japana sa ženom, gdje ga je ugostio gradonačelnik Habuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije