Pobjedom protiv Gorice u gostima, Dabrovi ‘pušu’ za vrat vodećima

Nakon prošlotjednog poraza na gostovanju kod Ribole Kaštele, Dabrovi su se u sljedećem kolu, odigranom jučer, ponovo vratili pobjedama. Ispred njih je bilo gostovanje kod Gorice, a uvjerljivom igrom slavili su s 30:21.

Već u uvodnih pet minuta utakmice dalo se naslutiti da su Dabrovi ‘nabrijani’ jer su do kraja pete minute, zahvaljujući pogocima Horvata, Vidačeka i Huđa napravili početno vodstvo od 3:0.

Prvih deset minuta je u potpunosti pripalo igračima Vladimira Vujovića, a u sljedećim minutama domaćin je pokušavao uloviti početni zaostatak. Uspjeli su se približiti na samo pogodak zaostatka, ali im Varaždinci nisu dopustili u potpunosti povratak u utakmicu. Prvo poluvrijeme utakmice je tako završilo s prednošću Varaždina pri rezultatu 12:14.

U drugom poluvremenu su Varaždinci nastavili igru istim tempom i u potpunosti kontrolirali utakmicu, obzirom da je u 40. minuti utakmice prednost Dabrova iznosila četiri pogotka, odnosno 15:19.

U narednim minutama, istaknuo se Zobec trima povezanim pogocima u 43., 45. i 47. minuti i tako dodatno povećao prednost gostiju na 23:16. Time je zapečatio sudbinu Gorice, a do kraja susreta ostala je samo formalnost, obzirom da je susret završio pri rezultatu 21:30 u korist Dabrova.

Još jednu dobru utakmicu odigrao je Ivan Horvat zabivši devet pogodaka iz 11 pokušaja, a pratili su ga Bruno Vili Zobec sa stopostotnim učinkom, odnosno pet pogodaka iz pet pokušaja, i Jurica Vidaček s istim brojem golova u mreži domaćina, ali iz osam pokušaja. Također, još jednu dobru večer imao je Špikić na golu, koji je sakupio 18 obrana i tako onemogućio Goricu u nastojanju da se vrati u utakmicu.

Nakon 14 odigranih kola, GRK Varaždin 1930 nalazi se na trećem mjestu ljestvice s 19 bodova, odnosno samo jednim manje od vodećih Zameta i Dubrave, a upravo Zamet je sljedeći protivnik Dabrova u 15. kolu koje je na rasporedu 5. prosinca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije