Lucija Pokos proglašena najboljom mlađom seniorkom ove godine

Ovog vikenda održan je još jedan veliki događaj za hrvatsku atletiku. Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, održan je 1. CRO Athletics Gala, a za najbolju mlađu seniorku ove godine proglašena je Lucija Pokos.

Na svečanom ručku u Krašogradu proglašeni su najbolje hrvatske atletičarke i atletičare u 2015. godini, predstavljeni olimpijski kandidati za Rio 2016. te je obilježena 25. godišnjica održavanja Europskog prvenstva u atletici u Splitu 1990. godine.

Hrvatski atletski savez na čelu sa predsjednikom Ivanom Veštićem iz Splita učinili su presedan u povijesti hrvatske atletike. Po prvi puta na jednom mjestu okupljeni su najbolji hrvatski atletičari današnjice na čelu sa Sandrom Perković, Blankom Vlašić, Ivanom Horvatom i drugima, ali i najbolji kadeti, juniori, veterani i zaslužni atletski radnici rođeni u ranim godinama prošlog stoljeća.

Susret pun emocija nagnao je suze na oči velikanima hrvatskog sporta poput legendi Joška Murata, Fedora Cvitaša, a posebno Antuna Vrdoljaka, člana međunarodnog olimpijskog odbora koji je u tim olovnim 90-im godinama iznio najveći teret organizacije tog EU prvenstva u Splitu koje je doslovce već bilo otkazano.

Bilo je to ujedno i posljednje EU prvenstvo na kojem su hrvatski atletičari nastupali pod jugoslavenskom zastavom. Istog ljeta, samo nekoliko dana kasnije počeo je rat u Hrvatskoj, poznat kao balvan revolucija. Ovom jedinstvenom događaju nazočili su mnogi odličnici atletskog sporta poput prvog dopredsjednika Europske atletske federacije Dahomira Karamarinova, predsjednika atletskih saveza svih zemalja ovog dijela Europe.

Bilo je tu i nekoliko olimpijskih pobjednika i sudionika PH u Splitu 1990. No za AK Sloboda je bilo posebno važno što je za najbolju mlađu seniorku ove godine proglašena Lucija Pokos, uzorna atletičarka i studentica, koja ove godine spada u sam vrh europske atletike i koja postaje ozbiljan kandidat za nastup na OI u Riju i na EU prvenstvu u Amsterdamu.

Luciji je priznanje uručio predsjednik grčkog olimpijskog saveza Konstantinos Panapoulos, a svečanosti su nazočili Lucijin trener Damir Pascuttini i predsjednik AK Sloboda Ivan Domislović, dopredsjednik HAS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije