Roman Modrić novi predsjednik NK Varaždin, prvi korak vraćanje duga

Nakon što se u utorak gradonačelnik Habuš povukao iz NK Varaždin, u četvrtak su uslijedili novi izbori za vodstvo kluba. Na mjesto predsjednika jednoglasnom je odlukom na čelnu poziciju stavljen Roman Modrić, varaždinski poduzetnik i otac djeteta koje trenutno igra nogomet za NK Varaždin.

– Kao neki prvi korak u našem radu istaknuo bih da se trebamo organizirati i vidjeti što se može dogovoriti. Trenutno smo u pregovorima s nekoliko legendi kluba koje bi mogle doći na mjesto trenera pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Neke od opcija su Mujanović i Šafarić, ali zbog svog angažmana ne može postati trenerom prije ljeta. U kontaktu smo i s Posavcem, Balajićom i Mumlekom, a svi oni su spremni pomoći klubu na ovaj ili onaj način – rekao nam je novoizabrani predsjednik NK Varaždin Roman Modrić.

Posljednjih tjedana, postavilo se i pitanje ukoliko djiete ode iz kluba, hoće li se roditelji i dalje angažirano i s istim žarom boriti za opstanak kluba.

– Moj sin nije više tako malen da ne može sam odlučivati gdje će nastaviti karijeru, ali ja vam mogu reći kako je meni do kluba stalo i bez obzira ode li moj sin ili ostane, nastavit ću se zalagati za klub najbolje što znam – istaknuo je Modrić.

Modrić je također istaknuo kako on nije bio za fuziju, prvenstveno jer je potrebno riješiti neke probleme prije nego se može početi razgovarati o njoj.

– Nisam bio zagovornik fuzije jer je to dugotrajan proces, a mi smo trebali reagirati čim prije kako bi klub nastavio funkcionirati. Fuzija kao takva nije prijeporna, međutim, potrebno je prvo riješiti neke prepreke kako bismo mogli uopće razgovarati o njoj. Otvoreno vam mogu reći da desetak ljudi u sadašnjem Izvršom odboru ima različiti stupanj razmišljanja o fuziji i potrebno je da prođe neko vrijeme kako bi se smirile tenzije nastale posljednjih mjeseci i onda pronaći kompromis, kako bi se mirnim putem došlo do fuzije – zaključio je Modrić.

Kao novi članovi Izvršnog odbora kluba, izabrani su Stjepan Cvek, Davor Vugrinec, Zoran Vidović, Josip Balažinec, Ivan Ciglar, Tomislav Vrbnjak, Željko Kušter, Stjepan Ficko, Željko Palatinuš, Dražen Posavec, Goran Lučev, Saša Barbir i Drago Hudek.

– O prvim koracima je možda malo prerano za govoriti, potrebno je prvo sazvati konstituirajuću sjednicu Izvršnog odbora, ali svakako jedan od prvih koraka biti će sanacija duga koja trenutno iznosi 540 tisuća kuna. Nakon toga, posvetit ćemo se rješavanju ‘trenerske križaljke’, ali i slaganju momčadi za proljetni dio sezone kako bismo se popeli na tablici – rekao nam je Stjepan Cvek, član Izvršnog odbora NK Varaždin.

Izbornoj skupštini se od ukupno 184 članova odazvalo 108 članova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije