Mateo Žugec i Noa Matušin prvaci hrvatske, Vito Nušak brončani

Vindijini spravaši još su jednom potvrdili kvalitetu, ovog puta na državnom prvenstvu u Rijeci, gdje su uspjeli osvojiti tri zlata i jednu broncu.

U kategoriji kadeta, nastupili su Vito Nušak i Teo Bartolec, pripremljeni od trenera Luke Tuđana te su na svom prvom državnom prvenstvu potvrdili da su u samom vrhu pa je tako u višeboju Vito Nušak odnio kući medalju brončanog sjaja, pokazavši ogroman potencijal i tehniku na svih šest sprava, dok je Teo Bartolec osvojio šesto mjesto, što je ujedno ogroman uspjeh, uzevši u obzir da po godini rođenja, Teo pripada tek u kategoriju ispod kadeta, u mlađe kadete, što je garancija da će sljedeće godine zasigurno biti osvajač državne medalje.

Ekipa juniora, trenera Ivana Oskoruša, predvođena Noom Matušin i Dorijan Kušter, uspjeli su sa velikom bodovnom prednosti, pobijediti međimurske gimnastičare te su postali državni prvaci.

Noa Matušin se u pojedinačnom plasmanu nadmoćnom pobjedom sa prednosti od četiri boda ispred drugoplasiranog predstavnika čakovečkog kluba, okitio državnom titulom prvaka u višeboju.

U pojedinačnom plasmanu po spravama, u kategoriji mlađih juniora FIG – A programa, Mateo Žugec, pod vodstvom trenera Emila Šanjeka, je po prvi puta odradio vježbu najjačeg sastava, vrijednosti polazišne ocjene 14.800, koju pripremaju za Europsko prvenstvo sljedeće godine te je sa 75% svojih mogućnosti pobijedio bez ozbiljne konkurencije, budući da je skoro tri boda razlika od drugoplasiranog.

Kada govorimo u kontekstu ‘bez ozbiljne konkurencije’, radi se o sportašima koji dolaze iz vrhunskih uvjeta i najboljih klubova iz hrvatske, ali i superiornosti Žugeca, koji je ozbiljan kandidat za finala na velikim prvenstvima, koja ga očekuju u daljnjoj karijeri, pa tako u klubu vjeruju da ukoliko na ovaj način nastavi sa treniranjem, Varaždin može očekivati svog prvog finalistu na europskom prvenstvu, a u budućnosti i na svjetskom.

U sudačkoj ulozi, za GK VNDIJU, bili su Ivan Oskoruš i Matija Vugrinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije