Vidovec na domaćem parketu nadigrao rukometaše Ivančice

Rukometaši Vidovca ostvarili su u subotu važnu pobjedu u 2. HRL Sjever, svladavši u lokalnom derbiju Ivančicu, rezultatom 38:26. Pobjedu su ostvarili furioznim drugim poluvremenom, nakon što je prvo pripalo Ivančanima.

Susret je bio od velike važnosti, jer je Ivančica nakon četiri kola bila prvoplasirana na tablici, a Vidovec s tek bodom manje, odmah do njih. Oba sastava nadaju se biti u, odnosno na, samom vrhu tablice, jer bi time steli pravo nastupa u 1. HRL iduće sezone, koja će se podijeliti u dvije skupine, Sjever i Jug, iduće godine.

Gosti iz Ivanca su bolje krenuli u utakmicu, iskusni Marko Gotal predvodio je svoje mlade suigrače te je Ivančica izgledala bolje. Igrači Matije Harjača bili su koncentrirani u napadu, i vrlo angažirani u obrani, a na golu je solidno branio Nikola Geci. Vodili su gosti i s čak pet golova prednosti, ali Vidovec se ipak uspijeva vratiti do poluvremena na samo minus 1 (13:14).

Najzaslužniji za to bio je nesumnjivo Zoran Jeftić, najbolji igrač susreta, koji je potvrdio da je u odličnoj formi. Uz njega, u prvom poluvremenu moramo istaknuti vratar Brunu Varšića, čijim se dolaskom na gol Vidovec polako budi.

No prava “raspodija” vidovečkih rukometaša slijedi u nastavku, budi se u vanjska linija, Dobovičnik, Turković, Melnjak, a već nakon pet minuta rade seriju 5:1 i prelaze u vodstvo. Prednost je uskoro i narasla, a igra Ivančana se u posljednjih desetak minuta raspala, pa je na kraju semafor pokazao vrlo uvjerljivih plus 12 za Vidovec.

U ostalim utakmicama 5. kola Ludbreg je opet ostao vrlo blizu, ali bez bodova kod druge ekipe Nexea. Drugi derbi ovog kola igrali su Borovo i Brod, ekipe s vrha tablice, a na kraju je domaćin za jedan gol slavio pobjedu.

Ovom pobjedu vidovečki rukometaši potvrdili su svoje visoke ambicije u ovoj sezoni, a i Ivančani su, posebice u prvom poluvremenu, pokazali da nisu bez razloga do ovog kola bili na vrhu tablice. No liga je dugačka, mnogo je snažnih, i pobjednakih ekipa, stoga će trebati biti koncentriran i igrati u kontinuitetu što bolje.

U idućem kolu će rukometaši Vidovca na teško gostovanje u Slavonski Brod, dok Ivančica kod kuće dočekuje Nexe2. Kolo nakon toga u Vidovcu je još jedan lokalni derbi, protiv Čakovca, dok Ivančica gostuje kod Garešnice, koja s Vidovec dijeli prvo mjesto.

Vidovec – Ivančica 38:26 (13:14)

Vidovec, dvorana OŠ Vidovec. Gedatelja: 250. Suci: Cepanec i Dragožaja).

Vidovec – Matučec (1 obrana), Dobovičnik 9 (2), Jeftić 8, Kolarić, D. Melnjak, M. Melnjak 5, Kokijer, Varšić (16 obrana), Presečki, Turković 4, Pajić, Štefičar 6, Buhin, Posavec 1, Hajsok 3, Korpar 2. Trener: Igor Senečić.

Ivančica – Fulir, Sever-Vitez 1, Vidoni 3, Šagij 2, Žimbrek 1, Posavec 1, Vidman 3, Čibarić 2, Gotal 11 (3), Mavrek, Kozina, Šoštar 1, Geci (11 obrana), Vidoni, Canjuga, Druško 1. Trener: Matija Harjač.

2. HRL (Sjever)
Rezultati 5. kola:
Vidovec – Ivančica 38:26, Nexe 2 – Ludbreg 33:32, Čakovec – Prelog 36:22, Borovo – Brod 31:30, Garešnica – Viro-Virovitica 30:25, Slatina – Požega 27:25.

Poredak: Vidovec 9, Garešnica 9, Borovo 8, Ivančica 8, Slatina 7, Brod 6, Čakovec 5, Nexe 2 4, Viro Virovitica 3, Požega 1, Ludbreg 0, Prelog 0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije