Pobjeda Dabrova nakon dramatičnog kraja protiv neugodnog Poreča

Varaždinci su u sklopu 10. kola Premijer lige kod kuće dočekali ekipu RK Poreč, a s obzirom na odličnu seriju pozitivnih rezultata koji ih prate posljednjih nekoliko kola, očekivala se još jedna pobjeda. Do pobjede su i došli, svladavši Poreč s 26:22.

Prvi napad na utakmici je pripao gostima, ali nisu ga uspjeli iskoristiti, nakon čega je Marčec krenuo sam u kontranapad i uspješno ga realizirao te tako doveo svoju ekipu u početno vodstvo. Prvi pogodak na utakmici, gosti su postigli u trećoj minuti susreta, a strijelac je bio Obranović.

Prvih desetak minuta utakmice igralo se gol za golom, a istaknuo se Obranović s tri pogotka za goste iz Poreča. U 10. minuti, dosuđen je prvi sedmerac na utakmici, a on je pripao Dabrovima. Uspješan je u izvođenju sedmerca bio Bruno Vili Zobec te je tako izjednačio rezultat na 5:5.

Do 20. minute igralo se bez većih promjena. Brzi ritam i gol za golom bili su obilježja početka utakmice, a to se moglo i vidjeti po rezultatu, koji je u 21. minuti glasio 10:10. Lijepu akciju odigrali su Huđ i Marčec nakon ukradene lopte, a završio ju je Huđ svojim drugim pogotkom na današnjoj utakmici.

Isti igrač je zaslužan za prvo veće vodstvo Dabrova, kad je u 24. minuti zabio za 12:10. Samo minutu kasnije, dosuđen je i drugi sedmerac na utakmici za Dabrove, međutim, Vučko ga nije uspio realizirati te je na taj način pružio gostima priliku za izjednačenje. Do izjednačenja nije došlo jer su gosti propustili šansu, a ponovo je na dva pogotka razlike vratio upravo Vučko i tako se ispričao suigračima za promašeni sedmerac. Treći sedmerac i prvo iskljčenje dogodilo se minutu prije kraja, kad je na hlađenje poslan Rađaković, međutim, Varaždinci još jednom nisu uspjeli iskoristiti sedmerac te je prvo poluvrijeme završilo jednim pogotkom prednosti za igrače Vladimira Vujovića, odnosno pri rezultatu 13:12.

Na početku drugog dijela utakmice, Marčec postiže svoj treći pogodak i odvodi Dabrove na dva pogotka prednosti. Nakon toga, Špikić je obranio pokušaj gostiju, a odmah zatim isključen je Perajica i dosuđen je četvrti sedmerac za Varaždin, kojeg je iskoristio Huđ i odveo momčad na pri pogotka prednosti, ujedno i najveću prednost na utakmici do tog trenutka. U 38. minuti, Vidaček je zabio svoj prvi pogodak i dodatno povećao prednost Dabrova na četiri razlike pri rezultatu 17:13.

U 42. minuti, cijele tribine su žustro reagirale na dvojbenu odluku suca, a uz sam teren, uzrujao se i trener Dabrova Vladimir Vujović, koji je kao i gledatelji bio mišljenja da je sudac donio krivu odluku.

Prvo isključenje za Dabrove stiglo je u 43. minuti, kad je isključen Marčec, a upravo u tim trenucima, Šipić je zabio svih drugi pogodak na utakmici.

U posljednjih deset minuta utakmice došlo je do krize u redovima Dabrova, s obzirom da su u 53. minuti gosti stigli do prilike za izjednačenje, a isključen je i Huđ. Srećom po domaćine, istovremeno je isključen i Marić kod gostiju, tako da se utakmica nastavila igrati u brojno jednakim sastavima.

Prvu priliku za izjednačenje Poreč nije iskoristio, a za to su dobili drugu priliku, jer Dabrovi nisu uspjeli svoj napad pretvoriti u pogodak. Srećom za igrače Varaždina, ni iz druge prilike gosti nisu izjednačili, ali su zato Dabrovi vratili prednost na tri razlike.

U 57. minuti zbog prigovora su isključeni Petrić i Rađaković kod gostiju te su tako praktički do kraja, a službeni predstavnik Poreča Dario Corazza je zaradio crveni karton, a gosti ostali na terenu sa samo četiri igrača. Zanimljivo, domaćini nisu uspjeli iskoristiti tu priliku kako bi dodatno povećali svoju prednost. No, i bez toga, Dabrovi su ostvarili još jednu pobjedu s rezultatom 26:22 i osvojili nova dva boda.

U sljedećem kolu, GRK Varaždin 1930 gostuje kod Ivanića.

Gradska sportska dvorana Varaždin (Arena)

Gledatelja: 200

GRK Varaždin 1930: Špikić, Šipić, Vučko, Zobec, Dozet, Novak, Horvat, Vincek, Meštrić, Vidaček, Crnila, Huđ, Vujović, Hirš, Trefil, Marčec

Trener: Vladimir Vujović

RK Poreč: Car, Marić, Huljina, Thoss, Gavrić, Perić, Deak, Petrić Perajica, Božić, Rađaković, Mihaljević, Kobetić, Obranović

Trener: Miroslav Mataija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije