Održan prijem za zlatnu stolnotenisačicu Helenu Dretar Karić

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je prijem za varaždinsku paraolimpijku Helenu Dretar Karić, ujedno i jednu od najuspješnijih hrvatskih paraolimpijki, povodom osvajanja zlatnog odličja u ženskoj ekipnoj konkurenciji na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom.

Naime, Varaždinska županija pomogla je Heleni Dretar Karić u pripremama za Europsko prvenstveno, pa je stoga zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić naglasio kako će to činiti i dalje posebno u nadolazećim pripremama za Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru.

– U Varaždinskoj županiji ima preko 20.000 osoba sa nekom vrstom invaliditeta i oni nažalost, vrlo često, posebno na rubnim dijelovima Županije nemaju mogućnost bavljenja sportom. Uvijek je važno s ponosom isticati primjere kao što je Helena koji će pomoći senzibilizaciji javnosti i pozvati druge osobe s invaliditetom na bavljenje sportom, jer upravo sportom se lakše mogu boriti sa svojim životnim okolnostima – istaknuo je zamjenik župana Kišić.

Helena Dretar Karić zajedno je sa članicom hrvatske parastolne teniske reprezentacije, Anđelom Mužinić, bez izgubljenog meča osvojila spomenutu medalje, te su tako dokazale da nemaju konkurencije.

– Bilo je puno teže braniti zlato nego ga prvi puta osvojiti, no mi smo htjele pokazati autoritet i dokazati konkurenciji da smo najbolje. Pripreme za OI su naveliko počele i jedino što fali upravo je medalja sa Olimpijskih igara, a to nam je dakako najveći cilj – istaknula je zlatna Helena Dretar Karić, koja zajedno sa svojom trenerom Sašom Suhodolčanom nije krila zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

Spomenuto Europsko prvenstveno održano je prošlog tjedna u danskom gradu Vejleu, a na njemu je ukupno sudjelovala 31 europska zemlja sa 282 stolnotenisača i stolnotenisačice. Hrvatske boje branile su četiri stolnotenisačice i stolnotenisača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije