PK Barok: Brojne medalje na mitingu Vidra, Rajkoviću osam medalja u Rijeci

Plivači Baroka nastupili su u subotu, 17. listopada, na mitingu Vidra u Zagrebu na kojem se okupilo 452 mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta iz 16 hrvatskih i bosanskih klubova. Na programu su bile utrke na 100 metara u tehnikama delfin, leđno, prsno, slobodno i mješovito.

Barok je predstavljalo 27 članova: Neven Lončarić, Nikola Briški, Luka Cvetko, Iva Vresk, Noa Stolnik, Doris Hudek, Patricija Lončarić, Buga Stipan, Jakov Igrec, Lovro Ranković, Matej Čok, Fran Stolnik, Lovro Koprek, Vid Ilčić, Petra Gašparac, Lana Cvetko, Dora Jurak, Luka Štumberger, Erik Hunjek, Niko Balenta, Karlo Rogina, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Fran Čurdija, Ivan Turkalj, Nika Dobovičnik i Mila Mitrović.

Iz kluba ističu da su vrlo zadovoljni što je toliki broj djece nastupio na natjecanju. Uz to su svi plivači pokazali lijepi napredak isplivavši svoje osobne rekorde u 25-metarskom bazenu gotovo u svim utrkama u kojima su nastupili.

Najuspješnija natjecateljica bila je 9-godišnja Nika Dobovičnik koja je osvojila dvije bronce u E kategoriji. Treća mjesta osvojila je u trkama 100 metara leđno i 100 metara slobodno, a osim toga bila je četvrta na 100 metara mješovito i šesta na 100 metara prsno.

Od ostalih plivača, najbolje plasmane ostvarili su: u A kategoriji Luka Cvetko deveti na 100 metara slobodno. U C kategoriji, Jakov Igrec bio je osmi na 100 metara mješovito te Petra Gašparac deveta na 100 metara leđno i 10. na 100 metara mješovito. U D kategoriji, Matej Čok plasirao se na osmo mjesto na 100 slobodno. U E kategoriji, Erik Hunjek završio je na 13. mjestu na 100 metara slobodno.

Sljedeći nastup mlađe kategorije Baroka očekuje 7. studenog na Kupu Grada Koprivnice.

Plivač varaždinskog Baroka, 17-godišnji Karlo Rajković nastupio je također u subotu, 17. listopada, u Rijeci na Otvorenom regionalnom prvenstvu koji se ujedno naziva i Festival plivanja za osobe s invaliditetom. Na natjecanju je nastupilo ukupno 100 plivača iz 13 klubova iz Hrvatske i Slovenije.

Karlo je nastupio u četiri utrke: 200 mješovito, 100 slobodno, 100 delfin i 50 slobodno. Osvojio je ukupno osam odličja, u svakoj utrci po jedno u seniorskoj i jedno u juniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji osvojio je sva četiri prva mjesta, dok je u apsolutnoj (seniorskoj) konkurenciji osvojio jedno prvo i tri druga mjesta. Jedini je od njega bio bolji Kristijan Vincetić koji je najbolji hrvatski plivač s invaliditetom.

Ono što je važnije od samih odličja su ostvareni rezultati. Naime, Karlo je u tri utrke znatno popravio svoje osobne rekorde, a u jednoj otplivao na razini osobnog rekorda u 25-metarskom bazenu i tako na najbolji mogući način otvorio novu sezonu. Glavni Karlov cilj u ovoj sezoni biti će isplivavanje norme za Europsko prvenstvo osoba s invaliditetom koje se od 30. travnja do 07. svibnja održati u Madeiri u Portugalu.

Formu će tempirati za Prvenstvo Hrvatske koje se 23. i 24. siječnja održava u Splitu i koje će biti izlučno natjecanje za plasman na Europsko prvenstvo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije