Nexe drugi puta u tjedan dana porazio Dabrove i izbacio ih iz EHF kupa

Nakon prošlotjedne utakmice i poraza u Našicama u sklopu prve utakmice drugog kola EHF kupa, igrači GRK Varaždin 1930 ugostili su RK Nexe na svom terenu u Areni Varaždin, a da bi prošli u sljedeće kolo, bila im je potrebna pobjeda s više od deset razlike, što nije nimalo jednostavan zadatak s obzirom na protivnika.

Prvi pogodak na utakmici zabio je Marčec, nakon što gosti nisu uspjeli realizirati svoj prvi napad. Odmah nakon toga, Nexe je propustio još jednu šansu, a samo nekoliko sekundi kasnije, dosuđen je prvi sedmerac na utakmici, kojeg je realizirao Zobec za početno vodstvo od 2:0. Gosti su do prvog pogotka na utakmici stigli u sljedećem napadu, a priliku je iskoristio Vegar.

Za prvo izjednačenje, pogodio je Ivan Sršen, nekadašnji član Dabrova, a već u sljedećem napadu, dosuđen je prvi sedmerac za goste, čiji je strijelac bio Zrnić te odveo svoju momčad do prvog vodstva u večerašnjoj utakmici.

Pri vodstvu Nexea od 4:3, dosuđen je drugi sedmerac za Dabrove, no ovog puta Zobec nije bio precizan. Ispravio je to Marčec u sljedećem napadu, gdje je pogodio iz vrlo teške situacije, da bi kasnije Dabrovi ukrali loptu, ali ovog puta Marčec je u akciji jedan na jedan pogodio vratara u tijelo.

U 13. minuti, Nexe je pobjegao Dabrovima na četiri gola prednosti, pri rezultatu 9:5 te primorao trenera Vujovića na prvu minutu predaha kako bi prenio igračima taktičke zamisli.

Igrala se 16. minuta, kada je isključen prvi igrač na utakmici, a u pitanju je bio Ivan Sršen nakon prekršaja na domaćem igraču. Dvije minute kasnije i pri rezultatu 10:8 za goste, isključen je i prvi igrač Dabrova – Sebastijan Vincek. Na drugo isključenje u redovima Dabrova čekalo se do 24. minute, a uz isključenje, dosuđen je i sedmerac za goste, kojeg je ponovo realizirao Zrnić i tako odveo svoju momčad na pet pogodaka razlike, a minutu kasnije, Mrđenović postiže svoj prvi gol za 14:8 u korist gostiju.

Prvo poluvrijeme su Dabrovi završili u rezultatskom minusu od šest golova, odnosno s rezultatom 10:16.

U prvih pet minuta nastavka utakmice, Dabrovi su pokušali smanjiti prednost gostiju. U 35. minuti isključen je Mrđenović kod gostiju, a sedmerac za Dabrove realizirao je Zobec zabivši svoj treći pogodak na utakmici i drugi iz sedmerca. Nexe nije iskoristio svoj sljedeći napad, a Varaždinci nisu iskoristili priliku i zabili s igračem više. Baš naprotiv, pogodak je iz sljedeće akcije za goste s igračem manje zabio Pavetić i odveo rezultat na 19:13 u korist gostiju.

U 39. minuti, dogodilo se još jedno isključenje kod gostiju, a s parketa je na klupu poslan Sokolić. Odmah nakon toga, Vladimir Vujović je zatražio time out i dopustio svojim igračima da predahnu i malo se saberu. U sljedećem napadu, Dabrovi još jednom nisu iskoristili šansu za pogodak s igračem više, a u tom naumu ih je zaustavila vratnica. No, Huđ je ispravio pogrešku i pogodio za 14:19, a nakon njega, rezultatski zaostatak dodatno je smanjio Šipić.

Vincek je u 43. minuti utakmice zaradio isključenje na dvije minute, a Halilković je iskoristio priliku i zabio za vodstvo gostiju od 21:15.

Sršen je u 15. minuti nastavka zaradio drugo isključenje na utakmici, a dosuđeni sedmerac je za Dabrove realizirao Zobec i smanjio prednost Nexea na 21:17.

Prvi svoj pogodak na utakmici zabio je Herceg krajem 47. minute i doveo Nexe u prednost sa šest pogodaka, a nakon njega, i Nuić je zabio svoj prvi pogodak na utakmici.

Deset minuta prije kraja utakmice, Nexe je imao prednost od šest pogodaka i već u tim trenucima je postalo jasno kako Dabrove očekuje još jedan poraz, no s obzirom na kvalitetu gostiju i ozljede s kojima muku muče Dabrovi ove sezone, nitko nije bio iznenađen raspletom današnje utakmice.

U 52. minuti dosuđen je četvrti sedmerac za Dabrove, a ponovo ga zabija Zobec te dolazi do svog šestog pogotka. Odmah u sljedećem napadu, Pavletić zabija za 26:19.

Četiri nepune minute prije kraja susreta, Božić Pavletić za 20:30 zabija svoj šesti pogodak na utakmici i odvodi svoju momčad na deset pogodaka razlike. Do kraja utakmice, prednost gostiju se nije smanjila, već se povećala na 11 pogodaka, tako da je Nexe još jednom pobijedio GRK Varaždin, ovog puta s rezultatom 32:21.

– Rezultat nije onakakav kakav smo mi potajno priželjkivali, ali s obzirom da smo cijeli trenažni proces u ovom periodu pripremali tako da se forma brusi za utakmice u Buzetu, Poreču i Ivaniću i čak većinu utakmice mlađi igrači proveli na terenu, onda sam u tom segmentu zadovoljan. Naravno, rezultat je nerealan, ali dvije, tri greške u obrani i promašeni penal iskusne ekipe kao što je Nexe to vrlo brzo kazne. Okrećemo se prvenstvu, što nam je i prioritet, očekuje nas izuzetno teško gostovanje u Buzetu, gdje su se svi favoriti poskliznuli. Mi ćemo se za to najbolje spremiti, ali bojim se na jedan način kako će dečki odgovoriti na atmosferu koja nas tamo očekuje, ali moraju to proći kako bi skupili iskustvo i u nastavku postigli rezultate za koje imaju apsolutno sve predispozicije – komentirao je Vladimir Vujović nakon utakmice.

Arena Varaždin

Gledatelja: 100

GRK Varaždin 1930: Špikić, Šipić, Vučko, Zobec, Novak, Horvat, Vincek, Meštrić, Vidaček, Črnila, Huđ, Vujović, Hirš, Trefil, Marčec

Trener: Vladimir Vujović

RK Nexe: Lelić, Gadža, Eter, Mrđenović, Jaman, Zrnić, Juzbašić, Sršen, Sokolić, Nuić, Pavletić, Halilković, Vegar, Nenadić, Vešligaj, Herceg

Trener: Zdenko Kordi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije