Mateo Žugec: Prvi varaždinski gimnastičar s normom za Europsko prvenstvo juniora

Na jakom međunarodnom turniru ‘Šalamunov memorijal’, Mateo Žugec je postao prvi varaždinski gimnastičar u hrvatskoj povijesti gimnastike, da je uspio ostvariti normu za Europsko prvenstvo juniora, koje će se održati u svibnju 2016.godine u Bernu u Švicarskoj.

U jakoj konkurenciji svjetskih velesila gimnastike (Mađarska, Italija, Njemačka, Češka, Slovačka, Švicarska, Slovenija, Srbija, Egipat), dvije godine mlađi od ostalih, Mateo je uspio napraviti rezultat ravan čudu te je sa osvojenih 13.150 bodova na konju sa hvataljkama, ostvario kriterij osvojivši četvrto mjesto sa sitnih 0.150 zaostatka do medalje.

Budući da je pred kraj vježbe ponestalo snage te je sa srednjom greškom u saskoku smanjio vrijednost polazne ocjene te udarcem u konj izgubio medalju. Iako je cilj bio samo norma, teško se oteti dojmu da je tjedan prije natjecanja bolest ipak kumovala smanjenom intenzitetu treninga i narušenom općem zdravstvenom stanju, što je na posljetku i osjetno ‘poljuljalo’ vježbu, s time da je zbog toga i smanjena jačinu sastava vježbe.

Mateo Žugec je dokazao da ogroman potencijal te svojom tehnikom i virtuoznošć plijenio pažnju sudaca i trenera, kao i ostalih natjecatelja, koji su u više navrata dolazili čestitati i bodriti, mladog ‘Seligmana‘, kako su ga već sada prozvali.

– Budući da je Mateo za sada jedini hrvatski gimnastičar sa normom, nadamo se da će mu se netko još priključiti, iako je ljestvica dosta visoko podignuta, jer ‘uhvaćena’ norma je ujedno i konačna ocjena finala prošlog europskog prvenstva u Sofiji – rekli su iz kluba.

Predstoje još tri natjecanja (Prag, Budimpešta, Novi Sad) te državno prvenstvo u Rijeci, gdje će podizati formu te nakon toga sljede pripreme za EP.

U ulozi suca, bio je Matija Vugrinec, bivši reprezentativac Hrvatske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije