Varaždinski ugostitelji složni: Nema bojkota reprezentacije, utakmica se prenosi

U posljednje vrijeme dolazi do sve većeg raskola između navijača reprezentacije i Hrvatskog nogometnog saveza. Jedan od vodećih elektroničkih medija je pozvao nedavno na bojkot praćenja utakmica nogometne reprezentacije, a priključili su se brojni ugostitelji diljem zemlje. Već godinama javnost bruji da HNS i reprezentaciju vodi Zdravko Mamić, a najveća eksalacija se dogodila nakon što je Niko Kovač dobio otkaz, a na njegovo je mjesto stigao Ante Čačić, bivši trener ‘Mamićeve filijale’ – Lokomotive. Stoga su brojni navijači odlučili propustiti gledanje utakmica reprezentacije do daljnjega.

Mi smo odlučili obići neka od popularnih mjesta u Varaždinu za gledanje utakmica i istražiti jesu li i varaždinski ugostitelji i ljubitelji nogometa odlučili priključiti se bojkotu ili će prenositi današnju utakmicu protiv Bugarske.

U caffe baru Dioniz, vlasnica ugostiteljskog objekta nam je rekla kako će, kao i do sad, ponuditi gostima prijenos utakmice reprezentacije ukoliko će željeti pogledati, ali da nam ne može potvrditi hoće li ljudi doći.

Vlasnik caffe bara Elephant, Miro Dragičević, u svom objektu neće prenositi utakmicu.

– Neću prenositi utakmice Hrvatske sve dok ne odu Mamić, Šuker i društvo. Prenosit ću jedino ako uđu u finale – kroz smijeh nam je rekao i dodao kako i inače ne prenose sve utakmice, osim ako se ne radi o velikim natjecanjima.

Posjetili smo i legendarni caffe bar Varaždinec, poznatiji kao Pomperica.

– Već su nam došli gosti koji žele pogledati, tako da ćemo prenositi današnju utakmicu, bez obzira na priče o bojkotu – rekla nam je zaposlenica ugostiteljskog objekta.

U popularnim kafićima The office i Medonja, gosti su ti koji će odlučiti o gledanju večerašnje utakmice.

– Nećemo gostima ništa nametati, na njima je da odluče žele li gledati utakmicu danas ili ne. Ako će željeti, naravno da ćemo im to dopustiti – rekao nam je Neven Medved, vlasnik spomenutih ugostiteljskih objekata.

Robert Magić nam je na telefonski upit rekao kako stvarno ne zna hoće li se u TTS-u prenositi utakmica ili ne.

– Nisam tamo, kod kuće sam i iskreno boli me briga hoće li dečki koji rade pustiti utakmicu ili crtiće. Dođe mi na isto. Inače pratimo i najavljujemo sve velike utakmice, znamo postaviti i veliki video zid, međutim, danas stvarno ne znam hoće li biti prijenosa kod nas – izjavio je Magić, voditelj TTS-a.

U caffe baru Mabis, kao i u Barflyju, utakmica će se normalno prenositi.

– Ma nikakav bojkot, prenosit ćemo u oba lokala utakmicu pa tko hoće neka slobodno dođe i pogleda – rekao nam je vlasik Žare Lisec.

Također, utakmica će se gledati i u Medinoj škrinji, gdje smo naletjeli na jednog od suvlasnika kafića kako već s društvom očekuje utakmicu, a neki su bili i obučeni u popularne ‘kockice’ i tako odbacili sumnje na mogući bojkot današnje utakmice.

– Armarium baziramo na sportu već sedam godina i tako bude i dalje. Pub je još nov, ali kao što se može primjetiti, i tamo se vrti sport na tv-u. Ja jesam ogorčen na tu cijelu situaciju oko naše repke, Mamića vidjeti ni čuti ne mogu već godinama i ko mene poznaje, zna moje mišljenje o njemu i HNS-u, ali bojkot u svojim bircevima ne mislim raditi zbog mojih stalnih gostiju i zbog reputacije. Nisam lud da tjeram ljude van iz lokala ako žele tekmu gledati! Ogorčen sam ja i na cijelu državu pa što bih trebao? I nju bojkotirati? Zato svi koji žele pratiti repku, kod nas su dobrodošli pa uz tekmu možemo zajedno vrijeđati Mamića i sve ostale koji nam se ‘nađu na putu’ – rekao nam je Marko Škrinjarić, jedan od suvlasnika Medine škrinje i caffe bara Armarium.

Večerašnju će utakmicu tako danas prenositi većina ugostiteljskih objekata, ali i dalje ostaje pitanje hoće li biti navijača željnih gledanja utakmice ili će se priključiti bojkotu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije