Bodovi Naprijedu za zelenim stolom, u Varteksu ogorčeni zbog odluke

Prekinuta utakmica 5. kola MŽNL između NK Naprijed i NK Varteks registrira se 3:0 za NK Naprijed. Na sjednici održanoj 28. rujna, a vezano na prekinutu utakmicu 5. kola između NK Naprijed iz Cirkovljana i NK Varteks iz Varaždina, disciplinski sudac MŽNL Čakovec – Varaždin Slavko Kušćer donio je odluku kojom se kažnjava Varteks s novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i dvije utakmice zabrane igranja seniorske momčadi na igralištu u Jalkovcu.

Pošto je jedna domaćinska utakmica već odrađena u 6. kolu, igralište na kojem će NK Varteks igrati svoju seniorsku utakmicu 8. kola kao domaćin, ne smije biti udaljeno manje od 20 kilometara od Jalkovca te mora imati dozvolu od Komisije za pregled stadiona MŽNL ČK-VŽ.

> Utakmica Naprijeda i Varteksa prekinuta zbog tučnjave navijača i igrača

> NK Varteks: U potpunosti osuđujemo događaje koji su doveli do prekida utakmice

Na svojoj Facebook stranici, NK Varteks je iznio svoje stavove vezane za ovu odluku.

– Na jučerašnjoj sjednici disciplinski sudac donio je odluku o kazni zbog prekida utakmice 5. kola MŽNL igrane u Cirkovljanu. Zbog sukoba navijača Varteksa s jedne strane te navijača, igrača i redara domaćina s druge strane, kažnjen je ni kriv ni dužan NK Varteks sa 3.000 kn i zabranom igranja dvije utakmice na domaćem terenu?! Zanimljivo, ni jedan igrač ili član NK Varteks nije sudjelovao u neredima, niti je NK Varteks bio organizator sporne utakmice, a u čitavoj priči jedino je NK Varteks kažnjen i to drastično. Unatoč priloženim snimkama niti je domaćin kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice, niti su četiri domaća igrača kažnjena isključenjima jer su izigravali redare i napali tri navijača Varteksa koji su otrgnuli transparent domaćih navijača (već smo spomenuli da taj vandalski čin ničim ne opravdavamo). Incident koji se dogodio na utakmici je problem društva na koji NK Varteks apsolutno nije mogao niti može utjecati. Vrijedan rad ljudi u klubu, trenera i svih igrača se zadnjih dana po medijima omalovažava i blati pod izlikom huliganstva. Niti smo huligani, niti huligane želimo u svojoj blizini. Živimo u pravnoj državi, i želimo da svako osobno odgovara za svoje postupke. Nažalost, po neznam koji put NK Varteks je kažnjen od strane Saveza za tuđe postupke. Dal je to slučajnost ili nije. Za kraj, fotografija donosi još jedan detalj iz Cirkovljana: redar u ograđenom prostoru za igru, s gemištom u staklenoj čaši….za vrijeme utakmice. Ne želimo ni znati koje sankcije bi bile za NK Varteks da je fotografija snimljena u Jalkovcu – stoji na službenoj Facebook stranici kluba NK Varteks.

Izvor fotografije:Facebook NK Varteks

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije