Gradonačelnik primio srebrne olimpijke i čestitao im na iznimnom uspjehu

Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš primio je danas, u srijedu, učenice koje su kao članice hrvatske odbojkaške reprezentacije nastupile na svjeskim specijalnim Olimpijskim igrama, gdje su osvojile srebrnu medalju. Primanju su nazočili i njihov mentor Igor Segher i ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Marin Vučić.

Svjetske specijalne Olimpijske ljetne igre održane su u Los Angelesu, SAD, u razdoblju od 25. srpnja do 2. kolovoza.

Hrvatsku delegaciju sačinjavao je 31 član (22 sportaša i devet profesora/trenera) iz Zagreba, Osijeka, Daruvara, Čakovca i Varaždina.

Hrvatska je imala predstavnike iz tri sporta. Nogometna muška ekipa osvojila je peto mjesto, plivačice zlato i broncu, a ženska odbojkaška ekipa okitila se Olimpijskim srebrom.

– Specijalna Olimpijada je turnirski sistem i mogu slobodno reći da ide uz bok redovnoj Olimpijadi. Bilo je ukupno 177 zemalja, a o veličini natjecanja govori i činjenica da je Prva dama SAD-a bila glavna pokoroviteljica programa, a došlo je 80.000 gledatelja. U specijalnoj Olimpijadi Hrvatske su uključeni centri iz cijele države i po principu selekcije i dogovora nas profesora odlučeno je da će odbojku predstavljati djevojke iz Daruvara, Zagreba i Varaždina. Morali smo se snalaziti po pitanju treniranja, što nije bilo lako. Otišli smo bez nekih velikih očekivanja, no na kraju smo ostvarili jedan velik rezultat i svi smo vrlo sretni zbog toga – rekao je njihov mentor Igor Segher, koji je bio u pratnji djevojkama tijekom puta.

Članice srebrne odbojkaške selekcije bile su i Slađana Čurila, Anita Jurgec i Barbara Štriga, učenice trećeg razreda srednje škole iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin.

– Bilo je jako lijepo, a najbolje je bilo igrati odbojku i družiti se s kolegicama iz reprezentacije – rekla je Anita Jurgec.

Odbojkašku selekciju Hrvatske još su sačinjavali profesori/treneri te odbojkašice iz Zagreba i Daruvara, a pobjedama protiv Jamajke, Trinidada i Tobaga i Indije, naše su odbojkašice osigurale finale u kojem su protiv selekcije Rusije osvojile Olimpijsko srebro.

– Moram reći da sam jako ugodno iznenađen, tri naše cure na svjetskoj Olimpijadi u Los Angelesu provele su dva tjedna i dobile jedno nezaboravno iskustvo. Srebrna medalja na Olimpijskim igrama izuzetno je dostignuće i rijetko tko može to doživjeti i podićiti se time. Vjerujem da će to pamtiti cijeli život, a nama je potvrda da se ulaganje u obrazovanje itekako isplatilo i daje odlične rezultate – rekao je tom prilikom Goran Habuš.

Osim natjecanja, u dva tjedna, koliko su bile u SAD-u, uspjele su odvojiti vremena i za uživanje pa su uspjele vidjeti i Kaliforniju, a primila ih je i hrvatska zajednica u Kaliforniji. Obišle su Santa Monicu, Hollywood Boulevard, ratni brod USS Iowa i sveučilište UCLA.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije