Dvostruka pobjeda Jana Ožega na Kupu Hrvatske, Sloboda ekipno peta

U Osijeku je u organizaciji AK Slavonija-Žito održano finale Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje. Kao i prošle godine, ukupni pobjednici kadetskog Kupa su kadeti i kadetkinje AK Agram sa 474,5 bodova.

Od ukupno 24 kluba, kadeti AK Sloboda su osvojili 38 bodova i 11. mjesto, dok su kadetkinje bile odlične pete sa 73 boda.

U konkurenciji kadetkinja natjecalo se 29 klubova. Sveukupno, AK Sloboda je sa 111 bodova zauzela peto mjesto od 34 kluba.

Najbolji pojedinci nastupit će u dresu reprezentacije na petoboju nacija koji se održava sljedećeg tjedna u Breclavu u Češkoj.

Od pojedinaca AK Sloboda, najviše se istaknuo Jan Ožeg, koji je pobijedio u bacanju kugle i kladiva. Andreas Jozepović je na 100 metara bio osmi, a u koplju je osvojio četvrto mjesto. Kod djevojčica, najbolja je bila Orhidea Lešćak, koja je pobijedila na 100 metara s preponama te bila druga na 300 metara s preponama.

Simona Jambrošić je osvojila osmo mjesto, a Ella Bogdanović je na 2.000 metara bila sedma. Ema Čop je u skoku u vis osvojila 15. mjesto, Leonarda Bosilj je bila odlična druga u bacanju diska, dok je u istoj disciplini Ana Majdak bila četvrta.

U bacanju koplja je Ana Majdak bila bolja i osvojila drugo mjesto, a Leonarda Bosilj peto.

Ovaj uzrast atletičara pokazuje kakva je zapravo klupska perspektiva. Unatoč izvrsnim pojedincima, vidljiva je neravnomjernost popunjenosti disciplina pa će se klupsko vodstvo i treneri morati ozbiljno pozabaviti radom sa mlađim uzrastima i ranijom selekcijom taletiranih atletičara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije