Premijer liga: Umag pobijedio Dabrove unatoč odličnom prvom poluvremenu

Rukometaši GRK Varaždin 1930 poraženi su i u drugom kolu Premijer lige. Nakon prošlotjednog poraza od Gorice, u drugom je kolu od njih bila bolja momčad Umaga s rezultatom 21:20. To svakako nije start sezone kakav su zamišljali kroz pripremne utakmice, ali ozljede s kojima se bore Dabrovi i umor od utakmice i putovanja u Italiju proteklog vikenda, svakako su dali svoj doprinos ovom porazu.

Iako je Umag prvi poveo, Dabrovi su nakon gola Stapara za vodstvo Umaga za 3:2 ubacili u ‘višu brzinu’ i ubrzo napravili seriju od 5:0 te se rezultatski odvojili od gostiju na 7:3. Do 26. minute su zahvaljujući dvama pogocima zaredom Zobeca ‘uništili’ Umažane i stigli do prednosti od čak sedam pogodaka, a do kraja prvog poluvremena je ta prednost narasla na 14:6.

Sve što su Dabrovi odlično napravili u prvom dijelu utakmice, palo je u vodu u nastavku, a prvi problemi su počeli u 37. minuti pri rezultatu 16:11 za Dabrove, kad su se gosti uspjeli približiti domaćim igračima na samo jedan pogodak razlike, što je i sam trener GRK Varaždin Vladimir Vujović istaknuo kao jedan od ključnih trenutaka utakmice.

Izjednačenje se dogodillo u 49. minuti susreta pri rezultatu 17:17. Pravi problemi za igrače Vladimira Vujovića nastali su samo šest minuta prije kraja, kad je Sever postigao izjednačujući pogodak za 19:19 i nagovijestio borbu za oba boda svoje momčadi. Nakon toga, zabili su još jedan pogodak za vodstvo, da bi ponovo Sever produbio agoniju Varaždinaca svojim pogotkom za 21:19 samo minutu prije kraja, a Dabrovima je jedino preostalo smanjiti na konačnih 21:20 za goste iz Umaga.

– Prvo poluvrijeme smo odigrali fantastično, kao iz knjige, a u drugom nas je splet nesretnih okolnosti doveo do poraza, ali to nam nije ubilo nadu, već naprotiv, nastavljamo se dalje boriti i sigurno će pravi rezultati doći. I ova ekipa, kao i Gorica, samo su uzele što im je bilo ponuđeno – kratko je prokomentirao jučerašnju utakmicu trener Dabrova Vladimir Vujović.

Najefikasniji igrači u momčadi GRK Varaždin bili su Šipić i Vidaček, svaki s pet pogodaka, dok je vratar Špikić sakupio ukupno devet obrana. S druge strane, u momčadi Umaga, Sever i Seferović su postigli po sedam pogodaka za svoju momčad, a vratari Sorić i Milinković su zajedno obranili ukupno devet lopti upućenih prema njihovim vratima.

Vrijedi spomenuti kako se utakmica odigrala u sportskoj dvorani Graberje jer je Gradska sportska dvorana (Arena) bila zauzeta, ali ni taj segment nije dovoljno pomogao Varaždinu kako bi došli do prvih bodova u novoj sezoni i Premijer ligi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije