Rotarijanci održali teniski turnir u znak sjećanja na Marija Porobiju

U znak sjećanja na jednog od svojih utemeljitelja i pokretača teniskog turnira rotartijanaca, varaždinskog odvjetnika Marija Porobiju, Rotary klub Varaždin protekle je subote na teniskim terenima TK Varaždin 1181, uz gradske bazene, održao 10. jubilarni turnir u parovima.

Toj tradicionalnoj rotarijanskoj akciji odazvali su se rotarijanci i njihovi prijatelji iz svih varaždinskih Rotary klubova te Rotaracta, a lijepo vrijeme doprinijelo je ugodnom druženju. Iako sportski rezultat nije bio u prvom planu, vrijedi istaknuti da je titulu pobjednika osvojio par u sastavu Bojan Sabolić (RC Varaždin) i Marin Dražin (RC Varaždin – Jug). Oni su u finalu nakon vrlo izjednačene i zanimljive borbe u tri seta pobijedili par Viktor OžegVedran Vrbanec iz Rotaract kluba Varaždin. Posebnu nagradu za naj-par turnira osvojili su Zlatko Horvat i Krunoslav Kruljac.

– Drago nam je što smo opet mogli tenisko druženje naših članova i njihovih prijatelja staviti u službu humanosti – istaknuo je Damir Crleni, predsjednik RC Varaždin, te naglasio da će sredstva prikupljena ovom akcijom biti namijenjena fondu Nagrade za izvrsnost pa će iz toga fonda, već tradicionalno tijekom svibnja sljedeće godine, biti nagrađeni najbolji učenici i studenti Varaždinske županije.

Asistentica guvernera Rotary distrikta 1913, Jasna Porobija zahvalila je rotarijanskim prijateljima što na ovakav način već niz godina njeguju uspomenu na njezina prerano preminulog supruga, ali i istaknula kako se na takvim aktivnostima ostvaruje ideja rotarijanskog služenja i druženja. Ujedno je naglasila kako su upravo tri varaždinska Rotary kluba, kao i ostali klubovi iz sjeverne Hrvatske, već niz godina u vrhu kvalitete rada u hrvatskoj rotary zajednici koja okuplja više od 1100 članova u 50-ak klubova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije