EHF kup: Dabrovima pobjeda, junak susreta Martin Marčec s devet pogodaka

U prvom kolu EHF kupa, pomlađena momčad GRK Varaždin danas je odmjerila snage s talijanskim A.S.D. Romagna Handball i pri tome ostvarila pobjedu s 26:16.

Talijanska momčad je povela već iz prve akcije, dok to nije uspjelo ekipi Dabrova. Nakon neuspjelog napada, lopta je pripala gostima, koji i iz drugog pokušaja pogađaju gol Špikića.

Dabrovi su pokušali uzvratiti, međutim, na njihovom putu ispriječila se vratnica. Nekoliko trenutaka kasnije, sudac utakmice dosudio je kazneni udarac za domaćine, kojeg nije uspio realizirati Huđ. Naime, lopta se odbila i od vratara, ali i ponovo od vratnice. Nakon ukradene lopte Romagni, Marčec je pogodio za prvi gol Dabrova.

Uslijedilo je nekoliko promašenih napada, da bi se Huđ iskupio za promašeni sedmerac i doveo svoju ekipu do izjednačenja za 2:2, a nekoliko sekundi kasnije Horvat okreće rezultat i pretvara svoj prvi gol u prednost za domaće igrače. Zahvaljujući dvama golovima zaredom, Dabrovi su poveli s 5:2 nakon lošijeg ulaska u utakmicu.

Dabrovima je u 11. minuti isključen Vučko, a za vrijeme njegovog izbivanja s terena, niti jedna ekipa nije postigla pogodak pa je rezultat ostao nepromijenjen. Uslijedilo je novo isključenje za Dabrove, a ovog puta u pitanju je bio Frano Vujović. S igračem više po drugi put, gosti su uspjeli zabiti za 6:4.

U 19. minuti, gostima je isključen Rossi, a samo minutu ranije im se u igru vratio Cavina. Varaždinci su izborili sedmerac, a realizirao ga je Horvat, kojemu je to bio treći pogodak u mreži gostiju. Samo nekoliko trenutaka kasnije, dosuđen je sedmerac i za momčad Romagne, a ponovno je sa sedam metara bio precizan Santilli.

22. minuta donijela je još jedno isključenje kod Dabrova, isključen je Šipić, a gosti s krila pogađaju za 8:6.

Nakon što su se gosti približili na samo jedan gol zaostatka, zbog prekršaja biva isključen ponovo Rossi, a Vidaček dolazi do svog trećeg gola. Samo 45 sekundi kasnije, Vujović opet mora izaći na dvije minute odmora, a sedmerac postiže Santilli zahvaljujući maloj pomoći vratnice.

No, igrači Vlade Vujovića nisu se predali, već su s igračem manje postigli čak dva gola i odveli rezultat na 11:8, da bi prvo poluvrijeme završilo pri rezultatu 12:9, a obilježilo ga je ukupno sedam isključenja.

U drugom dijelu utakmice, Marčec je zabio svoj treći pogodak i tako napravio prednost od tri gola razlike pri rezultatu 14:11, da bi Horvat samo minutu kasnije realizirao semerac i time još dodatno povećao prednost nad gostima. Dabrovi su oštrije krenuli u drugom dijelu, s obzirom da su u prvih deset minuta drugog dijela vodili s šest pogodaka razlike, točnije, 17:11.

Nakon tih deset minuta, zaredalo se nekoliko grešaka s obje strane, a u tim trenucima istaknuo se i Sandro Meštrić, koji je samo nekoliko trenutaka ranije stao među vratnice Varaždina. Svojim šestim golom, Marčec je u 48. minuti povećao vodstvo Varaždina na 21:12, a treneru gostiju nije preostalo ništa drugo, nego pozvati minutu predaha kako bi pokušao probuditi svoje igrače.

Da predah nije napravio značajnu razliku, potvrdio je Martin Marčec koji se sjurio u kontranapad i odveo svoju momčad na devet pogodaka prednosti. Sudbina igrača Romagne bila je jasna već u zadnjih deset minuta susreta, a jedino što su mogli u tim trenucima bilo je privesti utakmicu kraju s čim manjim zaostatkom za Dabrovima. U tome im je jednim dijelom pomogao Vidaček, koji je isključen u 54. minuti, ali na kraju se pokazalo da ni uz tu malu pomoć nisu mogli postići značajnije promjene pa je tako utakmica na kraju završila u korist Dabrova s deset razlike, odnosno pri rezultatu 26:16.

– Mučili smo se, važnost utakmice je presudila. Ne možeš reći da dečki nisu htjeli, ali to je daleko ispod naših mogućnosti, znanja i nivoa. Uzvratna utakmica ne može biti samo formalnost jer smo danas pokazali gotovo sve svoje boljke. Da ne bi bilo kritike, mi smo dobili deset razlike i primili 16 golova – rekao je nakon utakmice vidno uzrujan trener Dabrova Vladimir Vujović, pogotovo što se tiče prvog poluvremena.

– Iza nas je mjesec dana dobrih priprema. Talijani su nam bili nepoznanica, pogledali smo par njihovih utakmica i pripremili se dosta dobro. Prvo poluvrijeme je bilo odmjeravanje snaga jer je ipak to nepoznata liga i ekipa. Bili smo u nekom grču, htjeli smo previše, ali u drugom dijelu krenuli smo dobro, borbenije i sigurnije u napadu. Mislim da je Premijer liga puno jača od talijanske, ali svaka čast dečkima na otporu i odličnoj igri, pokazali su korektnost i borbenost od prve do zadnje minute, ali kvaliteta je ipak na našoj strani – zaključio je najbolji igrač susreta Martin Marčec.

GRK Varaždin 1930: Špikić, Šipić, Vučko, Zobec, Dozet, Novak, Horvat, Vincek, Meštrić, Vidaček, Crnila, Huđ, Vujović, Hirš, Trefil, Marčec

Trener: Vladimir Vujović

A.S.D. Romagna Handball: Morano, Bulzamini, Vanoli, Resca, Santilli, Ceroni, Rossi, Tassinatri, Panetti, J. Tassinari, Garavina, D. Tassinari, Dall’aglio, Sami, Cavina, Folli

Trener: Gugliecmo Cuadarella

Gradska dvorana Varaždin

Gledatelja: 300

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije