Memorijalni turnir sjećanja na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića

Trodnevnom manifestacijom, koja će se održati nadolazeće subote, nedjelje i ponedjeljka Koordinacija braniteljskih udruga Grada Ivanca i Lepoglave obilježit će sjećanje na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića, koje se tradicionalno održava u dane blagdana svetog Bartola.

Manifestacija započinje u subotu, 22. kolovoza, u 15 sati, tradicionalnim turnirom djece do 12 godina, koji će se igrati u Žarovnici, dok će u 16.30 sati kod grobova branitelja na kameničkom groblju biti položeni buketi i zapaljene svijeće, a molitvu će predvoditi kamenički župnik, velečasni Dragutin Joč.
U 18.30 sati će na igralištu u Žarovnici biti upriličeno svečano otvaranje jubilarnog, 10. memorijalnog turnira sjećanja na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića, nakon čega će uslijediti početak seniorskog turnira, podjela nagrada najboljim ekipama dječjeg turnira, te druženje s obiteljima poginulih branitelja, uzvanicima, gostima.

Program drugog dana održava se na igralištu u Jerovcu, a započinje u 17 sati revijalnom utakmicom u kojoj će branitelji igrati protiv svoje djece.
Završnica seniorskog turnira započet će u 18 sati, a podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je za 21 sat.

Treći dan manifestacije, u ponedjeljak, 24. kolovoza, održavat će se u Kamenici, kada će branitelji od 10 sati sudjelovati u tradicionalnoj povorci povodom Bartolovog u Kamenici, zatim položiti vijenac na spomen obilježje kod vatrogasnog doma u Kamenici, a nakon toga, od 11 sati, nazočiti svetoj misi.
Obilježavanje sjećanja na troje poginulih kolega, branitelji će okončati u ponedjeljak u 17 sati u Kamenici, revijalnom utakmicom u kojoj će igrati protiv svećenika.

Tomo Jambor i Josip Kapustić iz Žarovnice, te Stjepan Vusić iz Jerovca, poginuli su tijekom herojske obrane Vukovara kao pripadnici zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije