Ove subote na Dravi humanitarna utrka ‘Velikim srcem za Nikolinu’

Humanitarna utrka ‘Velikim srcem za Nikolinu’ održat će se ove subote u Varaždinu s početkom u 18 sati, a start utrke nalazit će se na dravskom nasipu ispod mosta.

Startnina za obadvije utrke iznosi 50 kuna, a svakome sudioniku će organizator nastojati osigurati piće i obrok. Sav prikupljen novac od startnine i dobrovoljnih priloga biti će uplaćen na račun otvoren za liječenje Nikoline Glad.

Start utrke predviđen je u 18 sati, dok će se prijave primati od 17 do 18 sati na startu same utrke. Predviđene duljine utrke su dva, odnosno 8 kilometara.

Nikolina Glad je 28-godišnja djevojka, magistrica ekonomije, koja je odnedavno saznala da boluje od vrlo rijetke i neizvjesne bolesti koja može ozbiljno ugroziti život. Naime, Nikolini je ove godine dijagnosticirana hemoragizirana kavernozna malformacija – kavernom u mozgu koji krvari, a uz to i razvojna venska anomalija u mozgu.

Budući da se radi o rijetkoj bolesti kao i specifičnom mjestu gdje je bolest nastala, na usmenu preporuku nekoliko specijalista iz Hrvatske, Nikolina je potraživala savjete i odgovore u inozemstvu jer joj je život u opasnosti.

Kakva god odluka bila, troškovi operacije u inozemstvu će biti podjednaki, a za to je potrebno izdvojiti od 70.000 do 100.000 dolara, a postupak oporavka se ne može točno predvidjeti.

Organizator utrke je Udruga mladih Mihovljan, a više informacija o samoj utrci moguće je pronaći na Facebook eventu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije