Hrvatskoj oduzet bod, dvije utakmice igramo bez publike

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o kazni Hrvatskojvezano za svastiku na Poljudu tijekom kvalifikacijske utakmice s Italijom. Hrvatska reprezentacija kažnjena je oduzimanjem jednog bodau natjecanju Europskih kvalifikacija.

Istodobno, Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u Uefinim natjecanjima ponovno će igrati bez publike, kao što je bilo i protiv Italije u Splitu. Osim toga, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na Poljudu(Hrvatskoj je preostao domaći susret s Bugarskom).

Savez se na ovu odluku može žaliti u roku od tri dana. “Hrvatski nogometni savez dobio je izuzetno tešku kaznu, najtežu u svojoj povijesti”, piše HNS. No, treba reći da zapravo nismo ni loše prošli budući da se spominjalo oduzimanje šest bodova pa čak i izbacivanje iz kvalifikacija…

Hrvatska će tako nastaviti kvalifikacije s 13 umjesto 14 osvojenih bodova. Vatreni i dalje imaju odlične šanse plasirati se na Europsko prvenstvo 2016.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije