Premužićeva i Kušterova žalba odbačene kao neutemeljene, netočne i zlonamjerne

Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina na svojoj je sjednici razmotrio i odbacio kao neutemeljene žalbe Damira Premužića i Željka Kuštera na izbor Patrika Koščaka za glavnog tajnika ZSUGV.

Podsjetimo, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina početkom lipnja raspisala je javni natječaj za izbor glavnog tajnika, na koji se prijavilo 9 kandidata, a Izvršni odbor odabrao je dosadašnjeg vršitelja dužnosti te funkcije Patrika Koščaka za obavljanje funkcije glavnog tajnika u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Na tu su se odluku međutim odlučili žaliti protukandidati, nekadašnji glavni tajnik i aktualni direktor ŽRK Koka Damir Premužić i nekadašnji predsjednik RK Varteks Di Caprio i aktualni savjetnik u gradskoj upravi Željko Kušter, koji su ustvrdili da u postupku izbora svi kandidati nisu imali ravnopravan položaj te da izabrani glavni tajnik Patrik Koščak ne ispunjava uvjete navedene u javnom natječaju.

Izvršni odbor ZSUGV je međutim te žalbe odbacio kao neutemeljene, navodeći da su izbor i imenovanje Patrika Koščaka na mjesto glavnog tajnika izvršeni u skladu sa Statutom ZSUGV te da Koščak u potpunosti ispunjava sve uvjete za obavljanje funkcije glavnog tajnika.

– Izvršni odbor je kao izvršno i upravno tijelo ZSUGV temeljem članka 41. alineja 5. Statuta ZSUGV ovlašten imenovati i razriješiti glavnog tajnika, što predstavlja njegovo diskrecijsko pravo, tako da pojedini kandidati na takvu odluku nemaju pravo žalbe. Svi prijavljeni kandidati dobili su jednak tretman u postupku izbora te ZSUGV zahvaljuje kandidatima na iskazanom interesu za radno mjesto glavnog tajnika, a ujedno iskazuje i žaljenje zbog postupaka onih kandidata koji nisu spremni poštovati odluke IO te plasiranjem u javnost netočnih, neutemeljenih i zlonamjernih izjava pokušavaju naštetiti ugledu ZSUGV – stoji u priopćenju Izvršnog odbora ZSUGV, čiji je predsjednik Goran Vučetić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije