Premužić osporava izbor Koščaka za glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga

Jedan od kandidata za izbor glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, aktualni direktor ŽRK Koka i nekadašnji glavni tajnik ZSUGV Damir Premužić, uložio je žalbu na odluku o imenovanju Patrika Koščaka novim glavnim tajnikom.
– Izabrani kandidat ne ispunjava uvjete natječaja, natječaj nije proveden sukladno odlukama Izvršnog odbora ZSUGV te da svi kandidati nisu imali ravnopravan položaj u postupku izbora i prilikom donošenja odluke o izboru glavnog tajnika – navodi Damir Premužić u žalbi.
Žalbom koju je naslovio na Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina, predsjednika Nadzornog odbora ZSUGV-a Zvonka Kuštera, pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijelu Vusić i gradonačelnika Gorana Habuša, Premužić traži da se odluka o imenovanju Patrika Koščaka za glavnog tajnika poništi te da se ponovi natječaj za izbor glavnog tajnika ponovi.
Kao glavni razlog za to, Premužić navodi da imenovani glavni tajnik Patrik Koščak ne ispunjava uvjete navedene u natječaju, konkretno da ne ispunjava uvjet o pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.
– Koščak je 11. ožujka prošle godine imenovan vršiteljem dužnosti glavnog tajnika do isteka mandata dotadašnjeg glavnog tajnika Drage Posavca. Prije toga, Koščak je radio na mjestu Voditelja za sport i razvojne programe, a iz Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta i Sistematizacije radnih mjesta u ZSUGV vidljivo je da to radno mjesto nema status rukovodećeg radnog mjesta, što znači da Koščak zapravo danas imam tek jednu godinu i četiri mjesesa radnog iskustva na rukovodećem radnom mjestu i nije mogao biti izabran na mjesto glavnog tajnika – navodi Premužić u žalbi, navodeći i da sam natječaj nije proveden sukladno odluci Izvršnog odbora ZSUGV-a, koji je raspisao natječaj.
– Prilikom donošenja odluke o raspisivanju natječaja, Izvršni odbor je imenovao Povjerenstvo za provedbu natječaja u sastavu Dubravko Banek, Zvonimir Kušter i Stjepan Smernjak i ti ljudi dobili su zadatak da otvore pristigle ponude i Izvršnom odboru predlože uži izbor kandidata. Suprotno toj odluci, ponude je otvorila radna grupa u sastavu Martin Dvorski, Stjepan Smernjak i Anica Sitar Dvorski koja nije imenovana od strane Izvršnog odbora te nije poznato tko ju je i zašto formirao. Nakon toga, regularno Povjerenstvo imenovano od strane Izvršnog odbora ponovno je otvorilo i pregledalo pristigle ponude te je utvrđeno da od pristiglih 9 ponuda, samo šest kandidata zadovoljava uvjete iz natječaja, no unatoč tome, svi su kandidati, i oni za koje je utvrđeno da zadovoljavaju uvjete i oni za koje je utvrđeno da ne zadovoljavaju uvjete, iako takvu odluku nije donio Izvršni odbor, pozvani da prezentiraju svoje programe pred Izvršnim odborom. Dakle, procedura nije provedena sukladno odlukama Izvršnog odbora i zato natječaj treba poništiti, a odgovorne za provođenje neovlaštenih radnji sankcionirati – navodi Premužić, koji je ustvrdio i da prilikom provođenja natječaja za izbor glavnog tajnika svi kandidati nisu bili u ravnopravnom položaju.
– Ni jednom kandidatu nije bio omogućen uvid u sadržaj dokumentacije koju su priložili ostali kandidati. Izuzetak je bio samo Koščak pa su na taj način ostali kandidati stavljeni u neravnopravni položaj. Isto tako, članovi Izvršnog odbora nisu dobili na osobni uvid svu dokumentaciju koju su priložili kandidati, čak niti životopise i programe rada, nego je na samoj sjednici na kojoj se donosila odluka o izboru novog glavnog tajnika, predjednik ZSUGV-a Goran Vučetić usmeno prezentirao ponudu svakog kandidata. Ja svoj životopis i program rada nisam pisao da bi ga Goran Vučetić svojim riječima i kako mu odgovara prezentirao ostalim članovima Izvršnog odbora, već da su s njim u cijelosti svi upoznati te da odlučuju na temelju činjenica, a ne na temelju usmene subjektivne prezentacije – ističe Premužić te zaključuje da zbog svega navedenog treba poništiti odluku o imenovanju glavnog tajnika te ponoviti natječaj za izbor novog glavnog tajnika.
– Kao i kod svake druge primjedbe i žalbe, i ovu žalbu razmotrit će Izvršni odbor. U utorak imamo sjednicu Izvršnog odbora i ako je žalba stigla u ZSUGV, o njoj ćemo sigurno raspravljati i kao IO donijeti stav po tom pitanju koji ćemo javno objaviti – rekao nam je predsjednik ZSUGV Goran Vučetić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije