Ludbreg: Svjetsko prvenstvo u zrakoplovnim modelima u srpnju

Aeroklub “Rudolf Fizir” Ludbreg, Grad Ludbreg i Hrvatski zrakoplovni savez organizatori su Svjetskog prvenstva u zrakoplovnim modelima kategorije F3K, koje će se u Ludbregu održati od 19. do 26. srpnja.

Aeroklub “Rudolf Fizir” tijekom 20 godina rada postao je jedan od najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj, stoga i ne čudi da su odabrani za organizaciju samog Svjetskog prvenstva.

– Natjecanje je složeno, natjecatelji su podijeljeni u grupe, imaju razne zadatke koje odrađuju tokom natjecanja. Jedan od zanimljivijih je istovremeni start kad natjecatelji bacaju model i moraju odletjeti zadano vrijeme. Svi piloti lete isti broj zadataka. Predviđeno je da se u prvih pet dana odradi čim više zadataka, svi lete jednako jer to su zapravo kvalifikacije za zadnji dan. Dvanaest najboljih ulazi u finale. Trenutno su krenule preliminarne prijave koje traju do kraja mjeseca a potom idu “prave” prijave. – objasnio je Filip Geci za ludbreg.hr.

Do sada su održana dva prvenstva, 2011. godine zemlja domaćin bila je Švedska, a 2013. godine Danska. Na zadnjem Prvenstvu sudjelovalo je 300-tinjak natjecatelja iz 27 zemalja svijeta pa se tako i u Ludbregu očekuju reprezentacije iz tridesetak zemalja, od Brazila, Japana, Njemačke, Austrije, Izraela, Novog Zelanda, Poljske, Rusije, Slovenije, Južne Afrike pa nadalje.

Očekuje se da će na natjecanju sudjelovati oko 120 pilota i njihovih pomoćnika te članova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije