Nakon pet godina izbivanja, aeromiting u Varaždinu

Nakon utrka ubrzanja, na varaždinskom nas aerodromu očekuje veliki međunarodni aeromiting. U dva dana održavanja, 11. i 12. srpnja, varaždinskim će nebom letjeti brojni zrakoplovi, helikopteri i jedrilice, a održat će se i padobranski desant.

Ovo je prvi ovakav susret nakon pet godina izbivanja, a njime se ujedno slavi i 85 godina postojanja Aerokluba “Naša krila”, kluba osnovanog u Varaždinu 1930. godine.

– Dolaze nam najbolji display piloti iz Hrvatske i regije i vjerujem da će ove godine biti nešto posebno, napravili smo spektakl na nebu i zemlji, a cijela organizacija je trajala više od 12 mjeseci – najavio je Josip Novak, predsjednik aerokluba Varaždin.

Očekuju nas nastupi akrobatske grupe Krila Oluje koja slavi 10. godišnjicu postojanja, a tom će prilikom i napraviti jedan pozdrav gradu s visine, a aeroklub im je pripremio i neka iznenađenja.

Također, očekuje nas i nastup Petera Podlunšeka, europskog viceprvaka u akrobatskom letenju i natjecatelja u Svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race, a svoje će pilotske vještine demonstrirati i hrvatski pilotski as – Branimir Ambreković.

Na varaždinskom će nebu tog vikenda letjeti MIG 21, Gripen JAS 39, Pilatus, Soko Galeb, zrakoplovi Slovenskog ratnog zrakoplovstva, helikopteri hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova, ali i zračne jedrilice i motorni zmajevi.

– Vraćamo nakon pet godina jednu tradiciju u Varaždin, koji je inače poznat po organizaciji aeromitinga. Ovaj će biti jedan od najboljih, jer smo sami u ovom dijelu Europe ove godine, pa će doći mnogi pokazati svoja znanja – rekao je gradonačelnik Habuš na predstavljanju programa.

Posjetiteljima će također biti omogućeni i panoramski letovi nad Varaždinom, a cijeli program će pratiti brojni dodatni sadržaji za posjetitelje. Ulazak je oba dana besplatan za djecu do 15 godina, a za sve ostale, cijena iznosi 30 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije