Slavlje u Kupu za Bednju iz Beletinca nakon jedanaesteraca

>> Slavlje u Kupu za Bednju iz Beletinca nakon jedanaesteraca

U finalu kupa ŽNS Varaždin na stadionu Varteksa sastale su se u nedjelju momčadi Poleta iz Cestice i Bednje iz Beletinca. Naslov osvajača kupa pripao je momčadi Bednje nakon izvođenja jedanaesteraca, a utakmica je završila s rezultatom 2:0.

Uvodne minute utakmice obilježila je malena nervoza kod igrača obiju momčadi, što je rezultiralo nekolicinom netočnih dodavanja, no to ne čudi, jer ulog je velik – samo jedna momčad može otići kući s naslovom prvaka Kupa.

Prvu ozbiljniju priliku imala je momčad Bednje u sedmoj minuti susreta unatoč činjenici da je igrač Poleta ležao u svom šesnaestercu nakon udarca u leđa, no Malnar je bio neprecizan i lopta je otišla pokraj vrata.

Tomislav Kunštek, igrač Poleta, postao je prvi igrač sa žutim kartonom u današnjoj utakmici nakon starta s leđa na protivničkog igrača.

U prvih dvadesetak minuta Bednja je bila opasnija i konkretnija momčad finala i stvorila je nekoliko prilika pred golom Poleta, no igrači Ivana Dobrotića su uspjeli zaustaviti početne napade protivnika.

Igrala se 43. minuta utakmice kad je igrač Poleta Bruno Lazar zaradio drugi žuti karton na utakmici, a samo minutu kasnije, Hrebak je treći opomenuti igrač današnje utakmice i prvi u momčadi Bednje.

U prvom dijelu utakmice nije bilo previše prilika i igra se bazirala više na igru oko centra, ali može se reći da je igrački prvo poluvrijeme pripalo ekipi Bednje koja je pokazala više htijenja, no rezultat je ostao nepromijenjen, odnosno bez pogodaka s obje strane.

U uvodnim minutama drugog dijela utakmice opomenut je već četvrti igrač u momčadi Poleta, Luka Papec.

Prva prilika u drugom dijelu utakmice pripala je Bednji kad je Kutnjak uputio snažan udarac prema golu Poleta, ali je lopta otišla metar pokraj gola. Samo nekoliko minuta nakon toga, ponovo odlična prilika Kutnjaka. Branič Poleta je izgubio ravnotežu pred Kutnjakom, što mu je omogućilo neometan izlazak pred vratara, no lopta je otišla pokraj desne vratnice.

Prva opasna prilika Poleta u drugom dijelu dogodila se u 58. minuti, kad je s lijeve strane Vidaček uputio oštar udarac prema golu Bednje, ali je Šipek bio siguran i otklonio opasnost.

Luka Kutnjak je u 65. minuti zaradio peti žuti karton za svoju momčad zbog povlačenja protivničkog igrača.

Možda najbolju priliku na utakmici za momčad Poleta imao je Kokot u 68. minuti, kad je s udaljenosti od 16 metara špicom kopačke uputio snažan udarac prema golu Bednje, ali je lopta još jednom završila pokraj gola.

Bednja je u 72. minuti susreta imala odličnu priliku iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla tik uz lijevi gornji kut.

Petar Hrebak je propustio iskoristiti odličnu šansu svoje momčadi u 79. minuti. Izbio je sam pred vratara Poleta, ali nije ga uspio savladati, pa je rezultat ostao isti, 0:0.

Do kraja regularnog dijela utakmice nije postignut niti jedan pogodak, tako da su igrači pristupili izvođenju kaznenih udaraca, gdje je bolja bila momčad Bednje, prvenstveno zahvaljujući dvama obranjenima kaznenim udarcima.

– Igrao se lijep nogomet i bila je napeta utakmica. Nemam što predbaciti igračima, Bednja je imala više sreće prilikom izvođenja jedanaesteraca. Pokušali smo sve kako bismo osvojili kup, ali nismo imali sreće – izjavio je trener momčadi Poleta iz Cestice, Ivan Dobrotić.

– Prvih 90 minuta je bila neizvjesna do zadnjeg časa. Strepili smo do zadnje minute, bojao sam se da nam ne stigne kazna nakon neiskorištenih šansi, ali dečki su pokazali karakter i izdržali do kraja. Mislim da smo bili konkretniji i da smo zasluženo slavili nakom lutrije penela zahvaljujući našem heroju golmanu Bosilju – zaključio je trener pobjedničke momčadi Saša Paska prije odlaska na slavlje sa svojim igračima.

Stadion Varteksa
Gledatelja: 600

NK Polet Cestica: Šipek, Lazar, Vidrač, Petrić, Kokot, Kunštek, Miko, Lazar, Papec, Kutnjak, Humek, Leskovar, Pavlović, Štromar, Vrček, Gašparić, Hutinski, Tekić
Trener: Dobrotić Ivan

NK Bednja Beletinec: Bosilj Edo, Bosilj Marko, Hrebak Luka, Hrebak Petar, Hranić. Vindiš, Malnar, Mendaš, Košćak, Lazni, Kutnjak, Kopjar, Đurin, Štefulj, Kefelja, Banić, Jurak, Bosilj
Trener: Paska Saša

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije