Varaždinci sjajni na SP u savateu: Lanta brončani, Viličić u finalu

Odlične vijesti stigle su iz francuskog La Roche-sur-Yona gdje je održano Svjetsko prvenstvo u savate boksu u disciplini combat. Član Savate kluba Varaždin Antun Viličić senzacionalno se plasirao u finale SP-a te će se na jesen boriti za zlatnu svjetsku medalju, dok je njegov klupski kolega Luka Lanta osvojio brončanu medalju.

Na SP-u je nastupio i Mario Petek koji je također bio na korak do medalje.

Članovi Savate kluba Varaždin Antun Viličić, Mario Petek i Luka Lanta bili su dio hrvatske savate reprezentacije koja je od 4. do 7. lipnja nastupala na Svjetskom prvenstvu u savate boksu u disciplini combat koje je održano u povijesnom mjestu La Roche-sur-yon .

U seniorskoj kategoriji do 75 kilograma, Antun Vilićić nije najbolje započeo svoj nastup izgubivši u prvom kolu od marokanskog borca Atifia diskutabilnom sudačkom odlukom na bodove. No, to kao da je razljutilo Viličića koji je u nastavku SP-a jednostavno briljirao.

U svom sljedećem nastupu na bodove je pobijedio alžirskog borca Alessadora, a u sljedećem meču svladao je i ukrajinskog borca Podvalnya koji je diskvalificiran zbog nedozdovljenih udaraca.

U četvrtfinalu je svladao ruskog borca Miminoshvilija, a u polufinalu je dobio priliku uzvratiti Marokancu Atifiju za poraz u 1. kolu. Bio je to sjajan meč u kojem je Viličić briljirao te došao do uvjerljive pobjede na bodove i plasirao se u finale.

Finale će biti održano u listopadu, također u Francuskoj, a Viličića očekuje izuzetno težak zadatak protiv francuskog borca Derrasa.

Luka Lanta došao je pak do brončane medalje u konkurenciji juniora do 70 kilograma. U prvom meču pobijedio je talijanskog borca Barbara na bodove, a u drugoj borbi bio je bolji od finskog borca Artujunana te je izborio polufinale.

U polufinalu je međutim poražen od ruskog borca Iarancheva na bodove. Luki je to međutim bio tek prvi turnir u životu te je odmah osvojio brončanu medalju te je tako potvrdio svoj veliki potencijal.

U kategoriji seniora do 70 kilograma, Mario Petek je u prvom kolu pobijedio talijanskog borca, no zatim je ubilježio poraze od srpskog borca Markovića i ukrajinskog borca Zakirka te se oprostio od SP bez medalje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije