Goran Borović: U životu nisam propustio niti jedan trening

Varaždinski majstor borilačkih vještina Goran Borović oprašta se od profesionalnog bavljenja spotrom. U subotu, 20. lipnja, u sportskom centru TTS u Varaždinu, u svom 320. i posljednjem meču u karijeru borit će se protiv slovačkog borca Tomasa Drabika po K-1 pravilima u kategoriji do 72,5 kilograma.

Povodom njegovog posljednjeg meča u karijeri razgovarali smo s legendarnim varaždinskim borcem.

Žalim samo zbog poraza od Zambidisa

Goran Borović u karijeri je odradio 319 mečeva i ubilježio više od 250 pobjeda. Više puta osvajao je i državne, europske i svjetske naslove. Vrijeme je za kraj karijere.

– U sportu sam gotovo 30 godina. Borilačkim sportom bavim se od svoje 10. godine. Brzo je prošlo i bilo je puno prelijepih trenutaka. Žalim samo zbog poraza od Mikea Zambidisa u Australiji prije 10 godina. To je jedini poraz zbog kojeg žalim. Zambidis se oprašta od sporta tjedan dana poslije mene, krajem lipnja. Revanš protiv njega za kraj karijere bi možda bio idealan način da se oprostim, ali jednostavno je bilo preskupo organizirati taj meč. Šteta da nije bilo dovoljno novaca jer to bi bio stvarno sjajan meč – ističe Goran Borović.

Od velikog broja lijepih trenutaka i velikih pobjeda, najdraža mu je, kaže, pobjeda protiv južnoafrikanca Vussija Colossua na njegovom terenu, na K-1 Africa Bomba Yaa turniru u Johannesburgu.

– Svi su bili sigurni da će Colossu pobijediti. Suci su navlačili za njega, iza sebe je imao i publiku, ali ja sam ga ipak pred domaćom publikom pobijedio. To mi je jedna od najdražih pobjeda, ali bilo ih je i još. Kao na primjer, kad sam svladao Francuza u Francuskoj u savateu. Njima je to nacionalni sport, tako da ta pobjeda ima posebnu težinu – naglašava Borović

Prošle godine, u 37. godini života, uvjerljivo je osvojio naslov državnog prvaka u combat savateu.

– Državno prvenstvo za mene nije nikakvo mjerilo. Iako neki ljudi tvrde da bi mogli protiv mene, ja mislim da nema šanse. Ja sam 100 posto, maksimalno u sportu i mislim da nitko u Hrvatskoj nema šanse. Mislim da bi mogao i nastaviti karijeru, ali vrijeme je ipak za oproštaj. Već 20 i nešto godina treniram dva ili čak tri puta dnevno i u životu nisam propustio ni jedan trening – naglašava.

Uvjeren sam da neću izgubiti posljednju borbu u karijeri

Protiv Tomasa Drabika u sportskom centru TTS u Varaždinu 20. lipnja odradit će posljednji meč u karijeri i napokon objesiti rukavice o klin.

– Drabik nije bezazazlen borac. Dolazi iz tajlandskog boksa, čvrst je i neće biti lako. No, dobro se osjećam, pripreme idu super, maksimalno sam motiviran i vjerujem da neću izgubiti posljednju borbu u svojoj karijeri – ističe Borović.

Osim njegove borbe, posjetitelji će moći vidjeti još desetak sjajnih borilačkih mečeva.

– Nastupit će moji borci, dečki koje treniram u Leon Gymu u Zagrebu i u svom Savate klubu Varaždin. Vjerujem da će borbe biti odlične – dodaje.

Nakon profesionalne karijere, Borović se namjerava posvetiti trenerskom pozivu.

– Maksimalno ću se posvetiti svojim borcima. Ima puno njih i u Varaždinu i u Zagrebu. Ima tu puno potencijala jer neki od njih već imaju rezultate na svjetskim prvenstvima. Sad već bilježe izvrsne rezultate, a zbog obaveza im se nisam mogao 100 posto posvetiti – ističe.

Žalosti ga jedino da u Varaždinu odlične rezultate njegovih boraca na prate jednako dobri uvjeti.

– Uvjeti su sad takvi kakvi jesu ali vjerujem da će biti bolje. U Savate klubu Varaždin trenutno trenira oko 50 boraca, a kad bi imali samo malo bolje uvjete i malo veću dvoranu, mogli bi raditi i ozbiljniji posao i rezultati bi bili puno bolji. Tri naša borca nastupila su nedavno na Svjetskom prvenstvu u combat savatetu u Francuskoj, a Antun Viličić plasirao se u finale. To je veliki rezultat i Antun te Luka Lanta i Mario Petek koji su također bili na SP zaslužili su bolje uvjete. Naslušao sam se već toliko obećanja tijekom karijere da sam već morao imati centar poput TTS-a i nadam se da će se ta obećanja početi ostvarivati – zaključio je.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije