AK Sloboda: Osam medalja na prvenstvu Hrvatske za juniore

U Čakovcu, u organizaciji AK Međimurje po pravim je ljetnim vrućinama održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke. Prvog dana natjecanja predstavnici AK Sloboda osvojili su četiri medalje.

Orhidea Lešćak osvojila je srebro u utrci na 100 metara s preponama s osobnim rekordom od 15,35 sekundi.

Ivan Novko je na 100 metara istrčavši svoj osobni rekord od 11,58 sekundi osvojio broncu. Medaljom istog sjaja okitili su se i Goran Strelec u utrci na 2000 metara sa zaprekama s rezultatom 7:10,13 i Jan Ožeg u bacanju kugle s bačenih 14,40 metara.

Drugog dana natjecanja dominirali su Slobodini bacači. Tako su svojim osobnim rekordima zlato osvojili Jan Ožeg u bacanju kladiva rezultatom 55,91 metara, Vinko Kopjar bacivši disk 48,50 metara i Franja Želimorski u bacanju koplja sa dalekih 48,90 metara, što je ujedno i još jednom potvrđena norma za svjetsko prvenstvo u Kolumbiji.

Od juniorki još valja istaknuti brončanu medalju i osobni rekord Ane Majdak u bacanju koplja koji iznosi 40,58 metara. Osim onih koji su osvajali medalje, bilo je nekoliko dobrih plasmana u finala ili među najboljih osam u Hrvatskoj poput Paule Šimunčić, Ivana Novka, Daria Fotaka, Leonarbe Bosilj i drugih.

Ak Sloboda je tako sa osam osvojenih medalja zauzeo izvrsno četvrto mjesto u poretku od 18 klubova koji su osvajali medalje na ovom prvenstvu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije