Varaždin uvjerljiv protiv Bjelovara uz tri gola Ivanovića

Pretposljednju utakmicu ove sezone, ujedno i zadnju na domaćem terenu u subotu su odigrali nogometaši NK Varaždina. Protivnik im je bila ekipa NK Bjelovara, a utakmica je završila rezultatom 4:0 za Varaždin.

Varaždinci su od prve minute krenuli žestokim ritmom, a taj trud su naplatili samo minutu kasnije, kad je Luka Ivanović zabio gol za 1:0. Varaždin je nastavio prijetiti, pa je tako u 12. minuti susreta Ivanović imao još jednu izglednu priliku, ali je lopta završila pokraj gola.

U 26. minuti utakmice, igrači Varaždina su izludili protivnike driblinzima i stvorili izglednu priliku, ali ovog puta Ivanović nije bio dovoljno precizan i lopta je otišla iznad gola.

Ivanović je ponovo imao savršenu priliku u 37. minuti, ali mu je protivnički igrač u zadnjem trenutku blokirao udarac. Nisu ni gosti bili bez prilika u prvom poluvremenu, ali mreža Varaždina je ostala netaknuta.

U nastavku utakmice, prvu izglednu priliku su imali gosti, kad su izborili slobodan udarac na dvadesetak metara od gola Varaždina, ali Ezekiel je bio siguran na vratima svoje momčadi.

Nakon rušenja Ivanovića u šesnaestercu, u 62. je minuti golman gostiju Gavranović zaradio žuti karton, a sudac dosudio jedanaesterac za Varaždin. Realizirao ga je Ivanović, kojemu je ovo bio drugi gol na današnjoj utakmici. Nakon nekoliko propuštenih prilika, ovu nije propustio i tako je doveo svoju momčad u prednost od 2:0.

Junak utakmice, Luka Ivanović samo pet minuta kasnije zabija i svoj treći pogodak na ovoj utakmici. Pet minuta nakon trećeg gola Varaždina, sudac je ponovo pokazao na bijelu točku, ali ovog puta golman gostiju brani udarac Ivanovića.

Zanimljivo, u 73. minuti u igru je ušao Luka Modrić, imenjak i prezimenjak reprezentativca Hrvatske i igrača Real Madrida.

Na kraju utakmice, u 84. minuti, Varaždin je ponovo imao izglednu priliku. Nakon stative, lopta se odbila u noge Ivanovića, kojeg je uspio zaustaviti vratar gostiju i tako spriječio još veći poraz svoje momčadi. Varaždnici su nakon toga propustili još jednu izglednu priliku kad su istrčala dvojica igrača sama na gostujućeg vratara, ali je Gavranović ponovo izašao kao pobjednik.

Utakmica je bila zanimljiva do zadnje minute, jer je u 91. minuti konačnih 4:0 postavio Jan Marcijuš.

– Očekivao sam pobjedu, samo nisam očekivao ovako visok rezultat. Bilo me je strah da nam ne zabiju gol nakon svih naših propuštenih šansi u prvom dijelu, dok je u drugom dijelu samo pitanje bilo iz kojeg kontranapada ćemo postići gol. Zadovoljan sam mirnoćom u igri, ali potrebna nam je jedna špica koja će zabiti. Za mene ne postoje stari i mladi, samo dobri i loši pa će tako u zadnjoj utakmici priliku dobiti i neki mlađi igrači – prokomentirao je igru Varaždina predstavnik kluba Miljenko Mumlek.

– Prvo poluvrijeme nije loše izgledalo, osim onog šoka na početku utakmice, dok su nas u drugom dijelu nadigrali i zasluženo odnijeli sva tri boda – zaključio je Marin Lalić, trener Bjelovara.

Ovom pobjedom, Varaždin je osigurao još tri boda, a s obzirom da sljedeću, zadnju utakmicu sezone igraju s Viroviticom, očekuje se još jedna pobjeda. Pošto je Virovitica najlošija momčad prvenstva i u 28 kola je osvojila samo jedan bod, a uz tih šest bodova Varaždin bi mogao napraviti poveći skok na tablici i bijeg sa 13. mjesta.

29. kolo 3. HNL Istok
Stadion Anđelko Hejravec
Gledatelja: 100

NK Varaždin: Ezekiel, Kučko, Holi, Režić, Marić, Ivanović, Mrkić, Đurasek, Maljak, Sambolec, Tuđan, Ptiček, Kukec, Posavec, Roginić, Marcijuš, Modrić

NK Bjelovar: Gavranović, Coha, Hajdarović, Stanković, Katić, Ljubić, Vinković, Rukavina, Kolar, Bošnjak, Mlinarić, Vladić, Jaković, Kuhar, Crnčić, Kiternaš, Dončević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije